שוקולד הוא מסוג המתוקים שקשה לעמוד בפניו, ולא משנה באיזו צורה הוא מגיע – נוזל, קרם, קוביות או אבקה. ספרי בישול שמוקדשים כולם לתענוג החוּם הזה הם לא דבר חדש, אבל הנה נתקלנו בספר חדש שממתיק את העניין אפילו יותר: "השוקולד שלי", שכל הכנסותיו קודש לילדים המטופלים במרכז הרפואי שניידר.
הספר "השוקולד שלי" נכתב ונערך בהתנדבות ע"י אלינוער רבין, ומאגד בתוכו כ-90 מתכונים של מיטב השוקולטיירים בארץ יחד עם טיפים, סיפורים ושיטות עבודה עם חומר הגלם הנפלא. את הספר ניתן לרכוש ברשת חנויות סטימצקי ובחנויות הספרים המובחרות, וכן באמצעות משרדי עמותת "ילדים שלנו". טלפון: 03-9217880 שלוחה 210, מייל: child14@netvision.net.il. מחיר מומלץ לצרכן: 129 שקל.
כדי לעשות לכם חשק לתרום קצת לקהילה, ובעיקר לחך שלכם, החלטנו לפרגן לכם עם חמישה מתכונים לדוגמה מתוך הספר. בפעם הבאה שאתם צריכים להכין קינוח מפיל לארוחה משפחתית – אין לכם תירוצים.
עוגת קרנץ שוקולד של רביבה אפל
אל תתנו לרשימת המצרכים הארוכה לעמוד בדרככם לקינוח האלוהי הזה. שמה של העוגה הזו מקונדיטוריית "רביבה וסיליה" ברמת השרון כבר יצא למרחקים, ובצדק. עכשיו אתם יכולים ליהנות מהעוגה אצלכם בבית, ובהחלט שווה לכם לפנות עבורה קצת זמן.
בננות ברטאן של ניר צוק
גרסה משודרגת ושווה ביותר של בננות מטוגנות. מכינים גאנאש שוקולד (זה הרבה פחות מסובך ממה שנדמה לכם), מטגנים את הבננות עם סוכר אגוזים ועוד מרכיב סודי ומגישים יחד. קינוח פשוט שאף חובב בננות אינו שלם בלעדיו.
אצבעות שוקולד של אלינוער רבין
בתוך 20 דקות עבודה (ועוד איזה שעתיים במקרר) אתם מסדרים לעצמכם חטיף שוקולד עשיר עם נוגט שלא תוכלו להפסיק לנשנש. הכמויות אמנם מספיקות לכ-80 אצבעות, אבל תאמינו לנו שהן ייגמרו לפני שתספיקו להגיד "ללקק את האצבעות".
קרוקונט שוקולד של סיליה רגב
השילוב בין שוקולד לתפוזים לא נולד במתכון הזה, אבל הוא בהחלט מתקרב בו לשלמות. מדובר בפינוק שכבות מושלם שכולל שכבת נוגט ופירורים, קרם ברולה, מוס שוקולד וזיגוג שוקולד עם טעם קל של תפוזים. אל תחמיצו.
טארט קרמל ושוקולד של דורון פישל
גם בצק פריך משודרג עם תוספות כמו קינמון, מוסקט ושקדים, גם שכבת קרמל עשירה וגם גאנאש שוקולד עם קליפת לימון ותמצית וניל – מה עוד אפשר לבקש מקינוח? כנראה שכלום, ולכן צריך פשוט לגשת ולהתחיל להכין אותו. במקרה הזה, התוצאה ללא ספק שווה את ההשקעה.