קבצן מושיט יד לכסף ברחוב (תמונת AVI: חדשות)
וואללה הולך לי קלף משוגע, עוד חצי שעה פה ואני יכול להזמין שולחן בקנטינה|תמונת AVI: חדשות

זו לא בשורה מרעישה לאומה שאפשר לאכול טוב, ואפילו טוב מאוד, במאה שקלים לאדם. זו אפילו לא חוכמה גדולה מדי - רבות מהמסעדות מציעות בימי מיתון אלה (וגם בימים אחרים) ארוחות מבצע וארוחות עסקיות בסכום הזה ואף בפחות. אבל להאכיל ארבעה אנשים בארבע מנות ראויות בלא יותר מ-100 שקלים (לכולם יחד), זה כבר דורש קצת יותר מאמץ.

לצורך כך גויס השף ניר צוק, שגם בימים טובים מאלה איש אינו חושד בו שהמסעדות שלו (קורדיליה, נועה, ג'אפה בר) זולות מדי. בתפריט של קורדיליה, שבה נפגשנו לצורך הכנת הארוחה החסכונית, מופיעות מנות כמו "רביולי לימון ברוטב שמפניה ושרימפס" (56 שקלים), "פרחי סלמון על קרם מנגולד וכמהין" (44 שקלים) או "פאווה יען" (120 שקלים). גם העיצוב הגרנדיוזי והאופראי של החלל - על רהיטיו הכבדים, הנברשות העצומות ופמוטי הענק - רחוק מזה של מסעדת פועלים כרחוק קרם דה קסיס מכוס מיץ פטל.

אין תמונה
גם בזמנים קשים, אין צורך לקפוץ מהצוק (ילדים, צבעו את משחק המילים בצבעים עליזים ושלחו אלינו)


בעודנו מכינים את סעודתנו הצנועה מתקתק סביבנו צוות המטבח מנות שעולות כמו כל הארוחה שלנו יחד, וצוק מספר בהתלהבות על ארוחה מיוחדת שהכין לפני כמה ימים עבור לקוח שהביא אורח מחו"ל, ושהזמין לכבודו ארוחה שכולה על טהרת הקוויאר. "במסעדה אני לא מגביל את עצמי בתמחור של ארוחה", מצהיר צוק, "כי אני יכול להרשות לעצמי לתמחר גבוה. אבל אישית, אני אוהב לעבוד עם שילובים: מוצר אחד מוביל, שהוא בדרך כלל יהיה היקר, ומה שסביבו בצלחת - פחות או יותר לפי העונה, ואלה לרוב מצרכים זולים יותר.

"אבל לאכול טוב ממש לא חייב לעלות הרבה כסף. כל אחד יכול להשקיע בעצמו בירקות טריים באמת, בשמן זית משובח שהיום קל להשיג, ובעיקר - לא להיות בטלן ולהכין בעצמך בבית. להחמיץ קילו מלפפונים עולה 3 שקלים, לקנות מוכן עולה 30, והמלפפון המוחמץ בבית הרבה יותר טעים. אפשר להכין בבית קרם-פרש, שמשדרג כל תבשיל וכל עוגה, ושלמרבה הצער נעלם מהמדפים בשנים האחרונות, וכל מה שצריך זה בסך-הכול מכל שמנת להקצפה וכמה כפות יוגורט.

"לשני אנשים בכלל לא בעיה להכין ארוחה מצוינת ב-100 שקלים - הם יכולים לרכוש לעצמם זוג סטייקים משובחים ועוד יישאר להם עודף, וגם קילו דניס בחנות הכי יקרה לא אמור לעלות יותר מ-100 שקלים לקילו, שזה משהו כמו שניים-שניים וחצי דגים. לבשל לארבעה אנשים במאה שקלים זה קצת יותר מאתגר, אבל גם לא סיפור. כדי לעמוד בתקציב בחרתי להקטין קצת את המנה העיקרית, ולחלוק שני דגים בין ארבעה סועדים. זו מנה עיקרית קצת קטנה, אבל בהתחשב בזה שיש גם מרק ופסטה וקינוח, זה יותר ממספיק".

המתכונים

מרק פטריות של ניר צוק

פילה דניס בחציל קלוי של ניר צוק

פוזילי צרוב בקרם מנגולד

תותים בקרם פרש