אין תמונה
הרשימה שהועברה השבוע

מנה ראשונה: אנטי פסטי ירקות

מצרכים:
2 חצילים שטופים ופרוסים לטבעות בעובי בינוני
4 פלפלים אדומים שטופים היטב
2 בטטות קלופות ופרוסות לטבעות
צרור פטרוזיליה קטן
שמן זית
שמן קנולה
כפית נדיבה של שום כתוש

אופן ההכנה:

אנטי פסטי37816 (תמונת AVI: גיל חובב מגיש- המנה של המדינה 2)
אנטי פסטי. תאכלו קצת ירקות, לא יקרה לכם כלום|תמונת AVI: גיל חובב מגיש- המנה של המדינה 2
1. מכסים את תבנית התנור בנייר אפייה ומניחים בה את פרוסות החצילים. מברישים אותם בכמות נדיבה של שמן זית ובוזקים מעליהן מלח גס.
2. משמנים תבנית נוספת בשמן זית, מניחים בה את פרוסות הבטטה ויוצקים מעל שמן זית (אם יש רוזמרין ניתן לפזר מעט).
3. מכניסים את התבניות לתנור החם, בין התבניות שמים גם את הפלפלים בשלמותם ומניחים לירקות להיאפות כ-40 דקות.
4. בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה.
5. מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים לקופסת פלסטיק אטומה היטב.
6. מוציאים את החצילים מהתבנית ומעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעליהם את עלי הפטרוזיליה.
7. מניחים לצד החצילים את הבטטות.
8. מוציאים את הפלפלים מהקופסה, קולפים אותם וחותכים לפיסות עבות.
9. מניחים את פיסות הפלפלים בקערה, יוצקים שמן קנולה ושום ומערבבים היטב.
10. מעבירים את פרוסות הפלפלים לכלי ההגשה לצד הבטטות והחצילים.

עיקרית: סוג של לזניה (לא חלבית)

מצרכים:
כ-800 גרם עלי לזניה

לרוטב הבשר:
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים
1 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 כוס יין לבן
מלח ופלפל שחור
10 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
קופסה קטנה של רסק עגבניות, מהול במעט מים
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
כפית שום קצוץ

לרוטב הבשמל:
100 גרם מרגרינה
100 גרם קמח
1 ליטר מים פושרים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים את תנור האפייה לחום של 170 מעלות.
מכינים את רוטב הבשר:
1. מטגנים-מאדים את הבצל והגזר וסלרי במשך 20 דקות, עד שהם מתרככים.
2. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך הפרדתו לפירורים עד שהוא משנה את צבעו מאדום לחום.
3. מוסיפים את היין, המלח, הפלפל והפטרוזיליה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
4. מוסיפים את העגבניות והשום, מערבבים היטב ומבשלים במשך שעה. בערך באמצע הדרך טועמים ומתקנים תיבול (היזהרו עם המלח, הרוטב עוד יצטמצם והמליחות תגדל).

מכינים את רוטב הבשמל:

לזניה של מאיה32482 (תמונת AVI: גיל חובב מגיש:המנה של המדינה)
לזניה בשרית כשרה|תמונת AVI: גיל חובב מגיש:המנה של המדינה
1. בסיר קטן מעל להבה נמוכה ממיסים את המרגרינה.
2. מוסיפים את הפלפל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שהקמח נספג במרגרינה ומתקבל מעין בצק.
3. כעת מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את המים ומבשלים (עדיין תוך כדי ערבוב) עד שהרוטב מסמיך.
4. ממליחים, מורידים מהאש ומשהים 10 דקות (אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים). מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרכיבים את המנה:
מסדרים שכבה של עלי לזניה בתבנית. יוצקים מעל העלים שכבה אחידה של רוטב בשר, שכבה דקה של רוטב בשמל (חלקו אותו כך שתוכלו ליצור שלוש שכבות דקות ושכבה אחת עבה). יוצרים שתי שכבות נוספות של עלי פסטה, רוטב בשר ורוטב בשמל. מעל השכבה האחרונה של רוטב הבשמל מניחים שוב עלי לזניה ומעליה כמות נדיבה יותר של בשמל שתגלוש גם לדפנות ותעטוף את המאפה.
אופים בתנור החם 40-30 דקות, עד ששכבת הבשמל העליונה מקבלת גוון זהוב.

קינוח: עוגת שמרים נוטלה

מצרכים (ל-4 צמות):
לבצק:
6 כוסות קמח
1 שקית שמרית
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים פושרים
1/4 כוס שמן
קורט מלח

למילוי:
ממרח נוטלה

לציפוי:
ביצה טרופה מהולה במעט מים

אופן ההכנה:
1. מקציפים את הביצים עם המרגרינה.
2. מערבבים את הקמח עם הסוכר, המלח והשמרית ומוסיפים תוך ערבוב לתערובת הביצים והמרגרינה.
3. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את המים והשמן, ולשים עד לקבלת כדור בצק גמיש ולא דביק (במידה והבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. במידה והוא נוקשה מדי, מוסיפים מעט מים פושרים).
4. מכסים את הקערה עם כדור הבצק במגבת נקייה ומניחים לתפיחה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-8 כדורים שווים. מרדדים כל כדור למלבן (20 על 10).
6. מורחים נוטלה בנדיבות מעל כל מלבן ומגלגלים למעיין רולדה. כל שתי רולדות כורכים אחת בשנייה כמו צמה. מניחים לתפיחה חוזרת של 40 דקות.
7. מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות.
8. מושחים את ארבע הצמות שהתקבלו בביצה טרופה ואופים 40 דקות.