אטריות אורז (צילום: nikamata, Istock)
אטריות אורז. לא ייאמן איזה מטעמים אפשר להוציא מזה|צילום: nikamata, Istock
נודלס מוקפצים עם ירקות

חומרים (4 מנות):
200 עד 250 גרם אטריות ביצים, נודלס, ברוחב בינוני

ירקות:
200 גרם פטריות שמפיניון
4 גבעולים פנימיים יפים ועסיסיים של סלרי אמריקאי
2 בצלים ירוקים
1 פלפל אדום מתוק קטן (טינקרבל)
1 פלפל כתום מתוק קטן (טינקרבל)
1 פלפל ירוק מתוק קטן (טינקרבל)
חצי מארז אפונה סינית פרוסה באלכסון
2 כפות שמן קנולה

תיבול:
1 כפית שום קצוץ
3 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק

קישוט:
1 כפית שומשום
2 כפיות שמן שומשום
גבעולי בצל ירוק חתוכים באלכסון
חופן נבטי חמניות

אופן ההכנה:
1. מחממים סיר גדול ובו מים מומלחים קלות. כאשר המים רותחים מבשלים את האטרות עד שהן מוכנות, אך לא רכות מדי. מנקזים את מי הבישול דרך מסננת.
2. בינתיים מכינים את הירקות: פורסים את הפטריות לפרוסות דקות. פורסים את גבעולי הסלרי ואת הבצלים הירוקים. חותכים את הפלפלים הצבעוניים לרצועות דקות וצרות.
3. מחממים את השמן בווק ומוסיפים את השום. בוחשים דקה אחת בלבד כדי לא לתת לו להזהיב. מוסיפים למחבת את הפטריות, הסלרי, הבצל הירוק, הפלפלים והאפונה הסינית. מקפיצים 3 דקות. מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי ומבשלים עוד 2 דקות.
4. מעבירים את האטריות המנוקזות אל הווק ומטגנים-מקפיצים הכל יחד עוד 3 דקות, תוך ערבוב, עד שהאטריות סופגות את כל הרוטב והרטיבות נעלמת.
5. במחבת יבשה קולים את גרגירי השומשום עד שהם משחימים קלות.
6. מזלפים על האטריות את שמן השומשום וזורים את השומשום הקלוי, גבעולי הבצל ונבטי החמניות. מגישים מיד.

נודלס מוקפצים עם ירקות (צילום: יונתן בלום,  יחסי ציבור )
נודלס מוקפצים עם ירקות|צילום: יונתן בלום, יחסי ציבור

פאד-תאי עם עוף וירקות

חומרים (2 עד 4 מנות):

אטריות:
200 גרם (כחצי חבילה) אטריות אורז ברוחב 5 מ"מ

שמן מתובל:
2 כפות שמן
חצי כפית שום כתוש
חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כפית רוטב צ'ילי מתוק

ירקות:
רבע כרוב סיני, פרוס גס
2 גזרים, פרוסים
חצי קופסה נבטים סיניים
1 בצל ירוק, קצוץ

חלבונים:
200 גרם חזה עוף או פרגית, חתוכים דק
2 ביצים טרופות

רוטב:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון או ליים
קורט סוכר
מלח, פלפל שחור
2 כפיות שמן שומשום

קישוט:
עלי כוסברה
חצי כוס בוטנים מטוגנים, מרוסקים גס
משולשי לימון ירוק

אופן ההכנה:
1. משרים את האטריות במים קרים 20 דקות. שופכים את המים וחותכים את האטריות במספריים לחתיכות קצרות. יוצקים על האטריות מים רותחים. משרים עוד 10 דקות עד רבע שעה. מנקזים את שארית המים.
2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי כדי לתבל את השמן. מוסיפים את הכרוב והגזר וכן את חתיכות העוף ומטגנים 2 דקות.
3. מזיזים את העוף והירקות לצד אחד של המחבת, ומטגנים את הביצים בחלק הפנוי. את החביתה שנוצרת מפוררים לפירורים.
4. מוסיפים למחבת את האטריות המרוככות והמנוקזות. בוחשים ומערבבים עם הבשר והביצים. יוצקים את רוטב הסויה, מיץ הלימון, הסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם. מטגנים על חום גבוה דקה או שתיים עד שהכל מתחמם ומתערבב.
5. מוסיפים למחבת שעל האש את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים חצי דקה. מזלפים את 2 כפיות שמן השומשום.
6. מקשטים בעלי כוסברה טריים, בוטנים קצוצים ומשולשי לימון ירוק. מגישים חם.

פאד-טאי עם עוף וירקות (צילום: יונתן בלום,  יחסי ציבור )
פאד-טאי עם עוף וירקות|צילום: יונתן בלום, יחסי ציבור

אטריות אורז מטוגנות קריספי

חומרים (2 עד 4 מנות):
אטריות:
200 גרם אטריות אורז דקות מאוד
שמן לטיגון עמוק

רוטב פיקנטי:
2 כפות רוטב שעועית סויה צהוב סמיך
2 כפות סוכר דמררה
שליש כוס מי תמרינד או חומץ אורז
1 עד 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק (או לפי הטעם)
100 גרם טופו, חתוך לקוביות 1 ס"מ
200 גרם חזה עוף ללא עור, חתוך לרצועות קטנות
1 בצל קטן, קצוץ

קישוט:
רצועות דקות של החלק הירוק של בצל ירוק
פרוסות לימון ירוק

אופן ההכנה:
1. מתחילים בערבוב רוטב השעועית הצהוב והסמיך עם הסוכר, מי התמרינד או חומץ האורז ורוטב הצ'ילי. שומרים בצד.
2. טיגון האטריות: מחממים את השמן בווק ומטגנים את אטריות האורז, בכמה מחזורים, 15 עד 20 שניות בכל פעם, עד שהאטריות תופחות. מוצאים לצלחת גדולה ומתחילים בטיגון המחזור הבא. חשוב להשגיח שלא ישחימו מדי.
3. מטגנים את קוביות הטופו בשמן העמוק שבווק, עד שיקבלו מעטה זהוב מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על מגבות נייר.
4. מוציאים את מרבית השמן מהווק ומשאירים בו רק כ-2 כפות. מטגנים את הבצל הקצוץ 2 דקות. מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים בווק עד שצבען משתנה. מחזירים את קוביות הטופו לווק.
5. מוסיפים לווק את תערובת הרטבים ומבשלים 3 דקות תוך ערבוב. טועמים. הטעם צריך להיות פיקנטי ומעט מתקתק.
6. סיום המנה: שמים חצי מהאטריות המטוגנות בשולי קערת הגשה. את שאר האטריות מוסיפים לרוטב ומערבבים בעדינות. מעבירים את המנה למרכז הקערה.
7. מקשטים בבצל הירוק ובפרוסות לימון ירוק. מגישים מיד.

הערות:
*
אם מכינים בבית מי תמרינד – משרים 3 כפות עיסת תמרינד במים ואז מסננים. לחלופין משתמשים במי תמרינד מבקבוק.
* אפשר להכין גרסה צמחונית של המנה ללא העוף: מכפילים את כמות הטופו ומוסיפים נבטים סיניים.
*גם אטריות קמח חיטה טריות (ולא אטריות מיובשות מהשקית) מתאימות לטיגון. אבל הן לא מתפצפצות כל כך יפה כמו אטריות אורז.

אטריות אורז מטוגנות קריספי (צילום: יונתן בלום,  יחסי ציבור )
אטריות אורז מטוגנות קריספי|צילום: יונתן בלום, יחסי ציבור

נודלס ברוטב חלב קוקוס ספייסי

חומרים (2 מנות):
נודלס וירקות:
100 גרם אטריות קמח, נודלס, שטוחות וצרות (2 מארזים עגולים)
3 כפות שמן קנולה
חצי בצל, פרוס דק
חצי כפית שום כתוש
2 כוסות כרוב חתוך לרצועות קטנות וצרות
חצי גמבה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות
2 כפיות שמן שומשום

רוטב:
3 כפות רוטב סויה
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כוס חלב קוקוס
2 כפות רוטב צ'ילי פיקנטי או מתוק, לפי הטעם

תלתלי חביתה:
1 ביצה טרופה
מעט שמן לטיגון

קישוט:
4 כפות בצל ירוק, החלק הירוק, פרוס דק
נבטי צנונית
3 כפות אגוזי קשיו קצוצים גס

אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים מומלחים בסיר. כאשר המים רותחים מוסיפים לסיר את האטריות ומבשלים במשך 3 עד 5 דקות, עד שהן מוכנות אך לא רכות מדי.
2. בינתיים מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה או בווק. מוסיפים את הבצל, השום, הכרוב והגמבה. מקפיצים את הירקות בשמן המתובל 3 דקות.
3. מכינים תלתלי חביתה: מטגנים את הביצה במעט שמן במחבת קטנה לחביתה שטוחה. מוציאים, מגלגלים במהודק וחותכים לרצועות דקות.
4. מכינים את הרוטב: שמים בקערית קטנה את כל חומרי הרוטב ובוחשים היטב.
5. סיום המנה: מוציאים את האטריות מהסיר, מנקזים את עודף הנוזלים ומוסיפים אותן למחבת עם הירקות. יוצקים למחבת גם את תערובת הרוטב.
6. מערבבים ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב רותח והאטריות חמות מאוד. מזלפים עליהן את 2 כפיות שמן השומשום.
7. מעבירים לצלחת הגשה עמוקה וזורים על המנה בצל ירוק, תלתלי חביתה, נבטי צנוניות ואגוזי קשיו. מגישים מיד.

נודלס ברוטב חלב קוקוס (צילום: יונתן בלום,  יחסי ציבור )
נודלס ברוטב חלב קוקוס ספייסי|צילום: יונתן בלום, יחסי ציבור