ופל שוקולד ביתי (צילום: פרווה, הוצאת אורנית)
יו, איך הם דומים למנעמים|צילום: פרווה, הוצאת אורנית
ופל שוקולד ביתי הכי טעים שיש

מצרכים:
1 חבילת עלי ופלים מוכנים
1 כוס סוכר
½ כוס מים
6 כפות קקאו
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1 כף גדושה טחינה גולמית
1 כף תמצית רום
קורט מלח

הכנה:
1. הכנת הקרם: לסיר קטן מכניסים את הסוכר, המים והקקאו ומבשלים עד לרתיחה. בוחשים כ-10 דקות עד להסמכה, מוסיפים את המרגרינה תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהיא נבלעת לחלוטין בקרם השוקולד. מוסיפים את הטחינה, הרום והמלח ומערבבים לקרם אחיד וסמיך. מצננים.
2. הכנת הוופלים: מניחים עלה ופל על משטח עבודה ומורחים עליו 3 כפות קרם שוקולד עד לכיסוי כל הוופל בשוקולד. מניחים מעל עלה ופל נוסף, מורחים קרם וחוזרים על התהליך עד גמר כל עלי הוופלים. מצפים מעל עם שארית קרם השוקולד.
3. מכניסים למקרר לכמה שעות לצינון וגיבוש. חותכים את הוופל המצופה בסכין חדה למרובעים או מעוינים בגודל 6X4 ס"מ ומגישים.

לגרסת הדפסה של המתכון

עוגת דבש קלילה

מצרכים:
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
½ כוס שמן קנולה
1 כוס קפה שחור חזק פושר
4 כפות ברנדי
1 כפית קינמון
½ כפית ציפורן טחונה
½ כפית זנגביל טחון
¼ כפית הל טחון
½3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
¼ כוס שקדים מולבנים פרוסים

עוגת דבש עשירה (וידאו WMV: עדי רם)
עוגת דבש|וידאו WMV: עדי רם
הכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. בקערה מערבבים 4 חלמונים, ½ כוס סוכר, דבש, שמן, קפה, ברנדי ותבלינים, עד לקבלת בלילה אחידה.
3. מנפים מעל הקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
4. בקערת המיקסר מקציפים 4 חלבונים. מוסיפים בהדרגה את ½ כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף בעזרת מרית בתנועות עדינות לתוך תערובת הבצק.
5. יוצקים את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, ומפזרים מעל את השקדים.
6. מכניסים לתנור לשעה. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מצננים ושומרים בכלי אטום.

לגרסת הדפסה של המתכון

חטיפי שומשום

קרקרים דקיקים, פריכים ומלוחים עם שומשום, שאי אפשר להפסיק לנשנש.

מצרכים (150 יחידות):
2 כוסות שומשום
300 גרם מרגרינה קרה בטעם חמאה
5 כוסות קמח
1 כף מלח
½1 כוסות מי סודה חזקה

חטיפי שומשום (צילום: פרווה, הוצאת אורנית)
נשנוש שלא נגמר. חטיפי שומשום|צילום: פרווה, הוצאת אורנית

הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. במחבת קטנה על להבה נמוכה, קולים את השומשום תוך כדי ערבוב, עד להזהבה.
3. מחברים למיקסר את וו הלישה ומעבדים את המרגרינה, חתוכה לקוביות, עם הקמח והמלח לבצק פירורי. מוסיפים את מי הסודה ולשים לבצק רך ואחיד. מוסיפים את השומשום ומערבבים.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק מאוד. חותכים עם גלגלת משוננת למרובעים בגודל 5 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
5. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות, עד להזהבה. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

לגרסת הדפסה של המתכון

עוגיות עם לב של שוקולד

מצרכים:
150 גרם מרגרינה בטעם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
⅔ כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתי
קורט מלח
2 כוסות נדיבות של קמח
⅓ כוס שמן קנולה

עוגיות לב שוקולד (צילום: פרווה, הוצאת אורנית)
בצק פריך ומילוי של שוקולד|צילום: פרווה, הוצאת אורנית
לקישוט:
60 מטבעות שוקולד מריר משובח או טבלת שוקולד מריר שבורה לקוביות.

הכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מחברים למעבד מזון את להב הפלדה ומעבדים את המרגרינה עם אבקת הסוכר, תמצית הווניל והמלח. מוסיפים את הקמח ומעבדים לבצק פירורים. מוסיפים את השמן ומעבדים לבצק חלק ואחיד.
3. צרים מהבצק כדורים קטנטנים ומניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה, עם מרווחים ביניהם. בעזרת פקק שעם יוצרים גומה עמוקה במרכז כל כדור.
4. אופים את הבצק במשך 15 דקות, עד להזהבה בהירה.
5. מוציאים את הבצק מהתנור, מעמיקים בעדינות את השקע, מניחים בו מטבע שוקולד מריר ומצננים.

לגרסת הדפסה של המתכון