בואיקוס-מאכלים ליום כיפור (צילום: istockphoto)
בואיקוס. הכי בולגרי, הכי פשוט|צילום: istockphoto
לחמניות גבינה - בואיקוס

המצרכים:
2 כוסות קמח תופח (350 גרם)
250 גרם גבינה לבנה
1ביצה
250 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
200 גרם קשקבל מגורר לקישוט

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לקבלת בצק רך. אם הבצק רך מדי - מוסיפים מעט קמח.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים. מקשטים את כיפתו של כל כדור בקשקבל המגורר (ניתן לערום את הקשקבל על צלחת שטוחה ולטבול בו את כיפת הכדור) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-20 דקות או עד שהבואיקוס מזהיבים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בואיקוס

לחמניות גבינה בואיקוס (צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים)
ואלה הבואיקוס של סבתא ויקטוריה|צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים

בוריקטס גבינה

המרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל
200 גרם מרגרינה או חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
1 תפוח אדמה – קלוף, מבושל ורך
חצי כוס שמן
1 חלבון ביצה להברשה
שומשום לפיזור מעל

למלית:
200 גרם גבינה בולגרית לבנה, מגוררת
250 גרם גבינה לבנה
1 ביצה
1 חלבון ביצה להברשה
1 תפוח אדמה קלוף, מבושל ורך
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומניחים במקרר לשעה.

2. מועכים את תפוח האדמה המבושל למחית. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. לאחר צינון הבצק, מחלקים אותו לארבעה חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק. קורצים עיגולים בעזרת כוס ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית.

5. סוגרים ומהדקים את השוליים לצורת סהרון ומניחים את הבוריקיטס בתבנית שטוחה משומנת.

6. מברישים את הבוריקיטס בחלבון הביצה ומפזרים מעל שומשום.

7. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ- 20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בוריקטס גבינה

בוריקטס גבינה (צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים)
בורקיטס. סוג של בורקס, אבל בלי עלים|צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים

סולנקי - מקלות מלוחים עם קשקבל

המצרכים:
2 כוסות קמח תופח (350 גרם)
100 גרם חמאה רכה או 50 גרם חמאה ו-50 גרם מרגרינה
1 כפית גדושה מלח
1 ביצה
2 כוסות קשקבל מגורר
1 גביע שמנת חמוצה

לציפוי:
ביצה להברשה
קשקבל מגורר לקישוט
שומשום
פפריקה אדומה

סולנקי - מקלות מלוחים עם קשקבל (צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים)
סולנקי. מקלות גבינה מלוחים|צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק, לשים היטב לבצק גמיש, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה לפחות (אפשר גם יותר).

2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ. משמנים או שמים ניר אפייה על תבנית שטוחה . חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך של כ-8 ס"מ.

3. מברישים את מקלות הבצק בביצה, מפזרים קשקבל מגורר או שומשום או פפריקה אדומה.

4. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-12 דקות. מצננים וטורפים מיד!

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סולנקי - מקלות מלוחים עם קשקבל

פיליקס – משולשי בצק מטוגנים (צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים)
פיליקס. סוג של מאפה, אז מה אם זה מטוגן|צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים
פיליקס - משולשי בצק מטוגנים

המצרכים:
6 עלי פילו

למילוי:
250 גרם גבינה בולגרית סירנה מפוררת
150 גרם קשקבל מגורר
1 גביע אשל /לבן / יוגורט
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את חומרי המילוי.

2. פורשים את עלי הפילו ובעזרת סכין חדה חותכים כל עלה לרצועות מלבניות ברוחב של כ-5 ס"מ. מאחר שעלי הפילו דקים מאוד, ניתן להקל על החיתוך על ידי הנחת מספר עלים זה על זה, ואז לחתוך.

3. על כל רצועה שמים כפית של המלית כ-1 ס"מ מהקצה, ומתחילים לקפל את הרצועה למשולשים – פעם מפגישים קצה ימני עם הקצה השמאלי הנגדי ופעם ההיפך. התוצאה היא כיסן משולש בעל מספר קיפולים (כ-3-4 קיפולים – בהתאם לגודל דף הפילו).

4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפיליקס כ-2 דקות מכל צד עד שיזהיבו. מתקבלים משולשים פריכים ומתפצפצים בפה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פיליקס - משולשי בצק מטוגנים

>> מחפשים מתוקים? תנו למיקי שמו לעזור

>> כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד

שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן