ענת ואורית הן נכדות למופת. לכבוד יום הולדתה ה-100 של סבתן הן הוציאו לה ספר מתכונים, "סיפור בולגרי", ובו מיטב התוצרת שלה עד כה. אנחנו בחרנו לטעום את המאפים המלוחים. 4 מתכונים
ענת אחירון ואורית חמיאל | "סיפור בולגרי", ידיעות ספרים | פורסם 09:36 19.04.10
בואיקוס. הכי בולגרי, הכי פשוט|צילום: istockphotoלחמניות גבינה - בואיקוס
המצרכים: 2 כוסות קמח תופח (350 גרם) 250 גרם גבינה לבנה 1ביצה 250 גרם חמאה או מרגרינה מומסת 150 גרם גבינה בולגרית מגוררת 200 גרם קשקבל מגורר לקישוט
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לקבלת בצק רך. אם הבצק רך מדי - מוסיפים מעט קמח.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים. מקשטים את כיפתו של כל כדור בקשקבל המגורר (ניתן לערום את הקשקבל על צלחת שטוחה ולטבול בו את כיפת הכדור) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-20 דקות או עד שהבואיקוס מזהיבים.
ואלה הבואיקוס של סבתא ויקטוריה|צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים
בוריקטס גבינה
המרכיבים: לבצק: 1 ק"ג קמח רגיל 200 גרם מרגרינה או חמאה 1 גביע שמנת חמוצה 1 תפוח אדמה – קלוף, מבושל ורך חצי כוס שמן 1 חלבון ביצה להברשה שומשום לפיזור מעל
למלית: 200 גרם גבינה בולגרית לבנה, מגוררת 250 גרם גבינה לבנה 1 ביצה 1 חלבון ביצה להברשה 1 תפוח אדמה קלוף, מבושל ורך מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומניחים במקרר לשעה.
2. מועכים את תפוח האדמה המבושל למחית. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. לאחר צינון הבצק, מחלקים אותו לארבעה חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק. קורצים עיגולים בעזרת כוס ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית.
5. סוגרים ומהדקים את השוליים לצורת סהרון ומניחים את הבוריקיטס בתבנית שטוחה משומנת.
6. מברישים את הבוריקיטס בחלבון הביצה ומפזרים מעל שומשום.
7. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ- 20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.
פיליקס. סוג של מאפה, אז מה אם זה מטוגן|צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספריםפיליקס - משולשי בצק מטוגנים
המצרכים: 6 עלי פילו
למילוי: 250 גרם גבינה בולגרית סירנה מפוררת 150 גרם קשקבל מגורר 1 גביע אשל /לבן / יוגורט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את חומרי המילוי.
2. פורשים את עלי הפילו ובעזרת סכין חדה חותכים כל עלה לרצועות מלבניות ברוחב של כ-5 ס"מ. מאחר שעלי הפילו דקים מאוד, ניתן להקל על החיתוך על ידי הנחת מספר עלים זה על זה, ואז לחתוך.
3. על כל רצועה שמים כפית של המלית כ-1 ס"מ מהקצה, ומתחילים לקפל את הרצועה למשולשים – פעם מפגישים קצה ימני עם הקצה השמאלי הנגדי ופעם ההיפך. התוצאה היא כיסן משולש בעל מספר קיפולים (כ-3-4 קיפולים – בהתאם לגודל דף הפילו).
4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפיליקס כ-2 דקות מכל צד עד שיזהיבו. מתקבלים משולשים פריכים ומתפצפצים בפה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פיליקס - משולשי בצק מטוגנים