לימונדה עם פירות יער ויוגורט קפוא
אושי ויטריאול, מסעדת השוקה
חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
מיץ מ-3 לימונים טריים
גרידה מלימון אחד
1/2 כוס מי סוכר
1 כוס מים
2 כוסות קרח
1 כוס פירות יער קפואים
ליוגורט הקפוא:
1 כוס יוגורט
2 כפות סוכר
2 כפות שמנת מתוקה
הכנה:
1. הכנת הלימונדה: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר.
2. הכנת היוגורט: מערבבים את כל החומרים ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
3. מערבבים שנית, מחזירים להקפאה ולאחר כרבע שעה מערבבים שוב.
4. מחזירים למקפיא לשעתיים לפחות.
אופציה אלכוהולית: ניתן לוותר על היוגורט הקפוא ולהוסיף ללימונדה קמפרי.
לימונדה עם לואיזה ואננס טרי
אושי ויטריאול, מסעדת השוקה
חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
מיץ מ-3 לימונים טריים + גרידה מלימון אחד
1/2 כוס מי סוכר
1 כוס מים
2 כוסות קרח
1 כוס קוביות אננס טרי
ענף לואיזה טרייה (אם אין טרייה, משרים יבשה בחצי כוס מים רותחים ומסננים)
הכנה: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומגישים.
אופציה אלכוהולית: תוספת עראק.
לימונדה עם ענבים ונענע
ליבי מיכאל, ברמנית מסעדת פרידה קאלו
חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
1/2 ליטר לימונדה מוכנה
6 גבעולי נענע
אשכול ענבים ירוקים קטן
קרח כתוש
הכנה: חוצים את הענבים, מניחים בקנקן יחד עם גבעולי הנענע והמון קרח כתוש ומוזגים את הלימונדה.
אופציה אלכוהולית: מוסיפים לקנקן 100 מ"ל מידורי ו-120 מ"ל אבסולוט אגס.
לימונדה עם מלפפון ואגסים
ליבי מיכאל, ברמנית מסעדת פרידה קאלו
חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
500 מ"ל לימונדה
40 מ"ל מונין מנטה
1 מלפפון פרוס דק
5 עלי בזיליקום
1 אגס פרוס
קרח כתוש
הכנה: מערבבים את כל החומרים יחד בקנקן. מומלץ להגיש בכוס יין עם המון קרח.
אופציה אלכוהולית: מוסיפים לקנקן 120 מ"ל ג'ין הנדריקס.
לימונדה פסיפלורה ונענע
ליבי מיכאל, ברמנית מסעדת פרידה קאלו
חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
500 מ"ל לימונדה
6 גבעולי נענע
40 מ"ל מונין פסיפלורה
קרח כתוש
הכנה: מערבבים את כל החומרים יחד בקנקן. מומלץ להגיש בכוס מרטיני צוננת ולעטר בעלי נענע.
אופציה אלכוהולית: מוסיפים לקנקן 120 מ"ל עראק או אוזו.
לימונדת גרניום
שף ניר צוק
חומרים:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
5 עלי גרניום טריים
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
הכנה:
1. מכינים סירופ: מביאים לרתיחה כוס סוכר עם כוס מים.
2. מוסיפים 5 עלי גרניום טריים, מרתיחים 3 דקות נוספות, מוציאים את העלים ומקררים.
3. מוסיפים לסירופ כוס מיץ לימון סחוט טרי ומוהלים במים לפי הטעם.