עזבו אתכם מתוססים למיניהם, שייקים כבדים של פירות או משקאות סמות'י אופנתיים - הלימונדה היא-היא המרענן המושלם לקיץ חם. למשקה הבסיסי לא צריך יותר מלימונים, סוכר ומים, אבל אנחנו ליקטנו עבורכם כמה מתכונים עם טאץ' מיוחד
mako | פורסם 10:25 10.08.09
פירות יער בלימונדה. נסו ותיהנו|צילום: Monica Boyce, Istockלימונדה עם פירות יער ויוגורט קפוא
אושי ויטריאול, מסעדת השוקה
חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות): מיץ מ-3 לימונים טריים גרידה מלימון אחד 1/2 כוס מי סוכר 1 כוס מים 2 כוסות קרח 1 כוס פירות יער קפואים
הכנה: 1. הכנת הלימונדה: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר. 2. הכנת היוגורט: מערבבים את כל החומרים ומכניסים למקפיא לחצי שעה. 3. מערבבים שנית, מחזירים להקפאה ולאחר כרבע שעה מערבבים שוב. 4. מחזירים למקפיא לשעתיים לפחות.
הגשה: מוזגים את הלימונדה לכוסות ובכל כוס שמים 3 כדורי יוגורט. אופציה אלכוהולית: ניתן לוותר על היוגורט הקפוא ולהוסיף ללימונדה קמפרי.
חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות): מיץ מ-3 לימונים טריים + גרידה מלימון אחד 1/2 כוס מי סוכר 1 כוס מים 2 כוסות קרח 1 כוס קוביות אננס טרי ענף לואיזה טרייה (אם אין טרייה, משרים יבשה בחצי כוס מים רותחים ומסננים)
הכנה: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומגישים. אופציה אלכוהולית: תוספת עראק.
הולכת מעולה עם נענע ולימון. פסיפלורה|צילום: istockphoto
לימונדת גרניום
שף ניר צוק
חומרים: 1 כוס סוכר 1 כוס מים 5 עלי גרניום טריים 1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
הכנה: 1. מכינים סירופ: מביאים לרתיחה כוס סוכר עם כוס מים. 2. מוסיפים 5 עלי גרניום טריים, מרתיחים 3 דקות נוספות, מוציאים את העלים ומקררים. 3. מוסיפים לסירופ כוס מיץ לימון סחוט טרי ומוהלים במים לפי הטעם.