אוכל

פנקייק מעדן חלב לילדים

הפנקייק המסורתי מקבל שדרוג מגניב עם מעדן טום וג'רי בטעם וניל

חן שוקרון | טרה | פורסם 12/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

ל-8 פנקייקים גדולים:

50 גרם חמאה מומסת

2 ביצים

1 כוס (250 מ"ל) חלב

1 גביע (125 מ"ל) מעדן חלב טום וג'רי בטעם וניל

1 כפית תמצית וניל

1 שקית אבקת אפייה

כוס ו–3/4 (240 גרם) קמח

4 כפות סוכר

1/4 כפית מלח

1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערה. מוסיפים את המלח, הקינמון והסוכר ומערבבים היטב.

2 בקערה נפרדת מערבבים את החלב עם הביצים, מעדן החלב ותמצית הווניל.

3 מוסיפים את החומרים הרטובים לקערת הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.

4 מחממים ומשמנים מחבת בינונית (רצוי מסוג non-stick) במעט חמאה.

5 יוצקים כמות של 1/2 עד 3/4 מצקת מהבלילה למחבת החמה. מטגנים עד שנוצרות בועות, הופכים ומטגנים עוד כ-1/2 דקה.

6 עורמים את הפנקייקס בערמה כדי שישמרו על חומם.

7 מגישים עם סירופ שוקולד, סירופ מייפל או יוגורט ממותק עם מעט דבש.

>> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונם נושאת פרסים!

* חן שוקרון היא בעלת הבלוג מתוקים שלי

* כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריסהלבשה: סטייל ריבר

הטיפ של טרה: מתי הופכים פנקייק? כאשר מתחילות להופיע על פניו בועות אוויר קטנות.

רוצים עוד טיפים לאפייה?