פנקייק מעדן חלב לילדים
הפנקייק המסורתי מקבל שדרוג מגניב עם מעדן טום וג'רי בטעם וניל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
ל-8 פנקייקים גדולים:
50 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
1 כוס (250 מ"ל) חלב
1 גביע (125 מ"ל) מעדן חלב טום וג'רי בטעם וניל
1 כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת אפייה
כוס ו–3/4 (240 גרם) קמח
4 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערה. מוסיפים את המלח, הקינמון והסוכר ומערבבים היטב.
2 בקערה נפרדת מערבבים את החלב עם הביצים, מעדן החלב ותמצית הווניל.
3 מוסיפים את החומרים הרטובים לקערת הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
4 מחממים ומשמנים מחבת בינונית (רצוי מסוג non-stick) במעט חמאה.
5 יוצקים כמות של 1/2 עד 3/4 מצקת מהבלילה למחבת החמה. מטגנים עד שנוצרות בועות, הופכים ומטגנים עוד כ-1/2 דקה.
6 עורמים את הפנקייקס בערמה כדי שישמרו על חומם.
7 מגישים עם סירופ שוקולד, סירופ מייפל או יוגורט ממותק עם מעט דבש.
>> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונם נושאת פרסים!
* חן שוקרון היא בעלת הבלוג מתוקים שלי
* כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריסהלבשה: סטייל ריבר
הטיפ של טרה: מתי הופכים פנקייק? כאשר מתחילות להופיע על פניו בועות אוויר קטנות.