אוכל
צילום׃ שי יחזקאל, טרה

פשטידת בטטות וגבינות

מתכון משפחתי ופשוט למנה המושלמת לאירוח חגיגי

ברק חי חורש | טרה | פורסם 04/03/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

4 כפות שמן זית
2 בטטות גדולות, מקולפות, שטופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 כרשה, חתוכה לטבעות דקות
1 בצל גדול, מקולף, שטוף וקצוץ
2 דלעת ערמונים מקולפות, מרוקנות מגרעינים וחתוכות לקוביות גדולות (לא חובה)
1 פלפל גמבה, חתוך לקוביות קטנות
קופסת קוטג'
1 שמנת חמוצה (200 גר')
50 גרם חמאת רכה בטמפרטורת החדר
3 ביצים
5 כפות קמח תופח
מלח
תימין טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מקפיצים בווק את הבצל והכרשה עם שמן הזית עד שהבצל הופך לשקוף. 3. מוספים לווק את שאר הירקות והחמאה, מערבבים ומטגנים עד לריכוך הירקות. 4. מערבבים היטב את שאר החומרים בקערה. 5. מוסיפים את הירקות לקערה, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה או משומנת היטב. 6. אופים כ-45 דקות.