פיצה פוקצ'ה בתוספת ברוקולי וזוקיני
בסיס בצק מעולה ותוספות מקוריות למעדן איטלקי אמיתי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
5 כוסות קמח
1/2 שקית + כפית- שימרית
1 ו-1/2 כפות סילאן
1 ו-3/4 כוסות מים פושרים
1/3 כוס שמן זית
1 ו-1/2 כפיות מלח
תוספת לבצק לאחר תפיחה
1/3 כוס שמן
מלח גס, אורגנו מיובש (לא חובה)
לפיצה
כוס רוטב עגבניות
1/2 ק"ג גבינה צהובה מגורדת של "טרה"
1 יח' זוקיני (קישוא) ירוק שטוף ופרוס לטבעות
16 יח' פרחי ברוקולי קטנים – מושרים במים רותחים (1 יח' גבעול עבה)
1 יח' צ'ילי אדום טרי- שטוף ופרוס
לרוטב עגבניות
3 יח' עגבניות שטופות וחתוכות לרבעים
2 שיני שום גדולות
1/4 כוס שמן
2 כפות דבש
4 טיפות טבסקו
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 להכנת רוטב העגבניות: מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד קבלת רוטב חלק.
2 מערבבים במיקסר (עם וו לישה) את החומרים היבשים (פרט למלח), מוסיפים למיקסר את שאר החומרים הרטובים כולל המלח ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד, חלק ומעט דביק.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
4 מניחים על תבנית עגולה גדולה נייר אפייה ומעליו משטחים מחצית מכמות הבצק מתפיחים קלות(כ-15 דק'), לאחר תפיחת הבצק השנייה.
5 יוצרים שקעים בבצק בעזרת האצבעות, שופכים מחצית משמן הזית על הבצק מפזרים מעט מלח ואורגנו ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות (אפייה חלקית).
6 מוציאים את הפוקצ'ה מהתנור מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים על הרוטב גבינה צהובה מגורדת, פרוסות זוקיני, פרוסות צ'ילי, ופרחי ברוקולי.
7 מכניסים את הפיצה פוקצ'ה לתנור ל-10 דקות נוספות ומגישים חם.