לחמניות שום וחמאה רכות
נכון, צריך שמרים וצריך התפחה, אבל איך שתיתנו את הביס הראשון תבינו שההשקעה השתלמה, ובענק
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
3 כוסות קמח
כפית ורבע מלח
1 כף סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים פושרים
לציפוי:
4 שיני שום כתושות
75 גרם חמאה
2 כפות בזיליקום קצוץ דק
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים את השמרים, ומפעילים את המיקסר (וו לישה) על מהירות נמוכה.
2 מוסיפים את השום הכתוש, שמן זית והחלב. לבסוף מוסיפים את המים לאט לאט, עד שנוצר בצק רך (לא חייבים להשתמש בכל הכמות. אם המים נגמרים ולא נוצר בצק – מוסיפים עוד מים, בכל פעם כף).
3 לשים במשך 10 דקות לפחות.
4 יוצקים מעט שמן לקערת המיקסר, ומגלגלים את הבצק כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים להתפחה של כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5 מחלקים את הבצק ל–15 חלקים שווים (זה יוצא 50 גרם לכל חלק). מגלגלים כל חלק לצורת נחש ומלפפים לקשר רופף.
6 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים שוב למשך כ–30 דקות.
7 מחממים תנור ל–180 מעלות, ומכינים את הציפוי: ממיסים יחד את החמאה והשום (במיקרו או על להבה נמוכה). קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לחמאה. מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב.
8 מברישים את הלחמניות בחמאת השום, ומכניסים לתנור לכ–20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות מעט. מוציאים, ומברישים מיד שוב. מצננים ומגישים טרי.
>> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונים נושאת פרסים!
* חן שוקרון היא בעלת הבלוג מתוקים שלי
* כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריסהלבשה: סטייל ריבר