אוכל
צילום׃ שי אפגין, יחסי ציבור

שטרודל גבינה וצימוקים

בצק פילו מתוק ופריך במילוי עשיר וקטיפתי של גבינות, וניל וצימוקים

ברק חי חורש | טרה | פורסם 14/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

5 עלי פילו- מופרדים היטב
מעט חמאה מומסת
כפית שטוחה של קינמון ו- 2 כפות גדושות של סוכר מעורבבות יחד

למילוי הגבינה

2 גביעי גבינה לבנה 3%
180 גרם סוכר
2-3 ביצים
4 כפות מחוקות קמח
פקק תמצית וניל
גרדת לימון - מחצי לימון
חצי כוס צימוקים כהים – מושרים בוויסקי (כשעתיים) - ומסוננים
לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מורחים את עלי הפילו בחמאה המומסת, מפזרים מעליהם את תערובת הסוכר והקינמון ומניחים את עלי הפילו אחד על השני בצורה שווה.

3 מערבבים היטב בקערה את כל חומרי תערובת הגבינה פרט לצימוקים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קלות.

4  מניחים את תערובת הגבינה לרוחב הרבע הראשון של עלי הפילו ומשאירים שוליים ברוחב 2 ס"מ בכל צד.

5 מגלגלים את עלי הפילו על התערובת גלגול אחיד, מקפלים את השוליים לתוך הגליל וממשיכים לגלגל עד לקבלת גליל שלם וסגור.

6 מניחים את השטרודל בתבנית עם נייר אפייה ( כאשר סוף הגלגול כלפי מטה) ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-30 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.

7 מוציאים מהתנור, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.