שטרודל גבינה וצימוקים
בצק פילו מתוק ופריך במילוי עשיר וקטיפתי של גבינות, וניל וצימוקים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
5 עלי פילו- מופרדים היטב
מעט חמאה מומסת
כפית שטוחה של קינמון ו- 2 כפות גדושות של סוכר מעורבבות יחד
למילוי הגבינה
2 גביעי גבינה לבנה 3%
180 גרם סוכר
2-3 ביצים
4 כפות מחוקות קמח
פקק תמצית וניל
גרדת לימון - מחצי לימון
חצי כוס צימוקים כהים – מושרים בוויסקי (כשעתיים) - ומסוננים
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מורחים את עלי הפילו בחמאה המומסת, מפזרים מעליהם את תערובת הסוכר והקינמון ומניחים את עלי הפילו אחד על השני בצורה שווה.
3 מערבבים היטב בקערה את כל חומרי תערובת הגבינה פרט לצימוקים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קלות.
4 מניחים את תערובת הגבינה לרוחב הרבע הראשון של עלי הפילו ומשאירים שוליים ברוחב 2 ס"מ בכל צד.
5 מגלגלים את עלי הפילו על התערובת גלגול אחיד, מקפלים את השוליים לתוך הגליל וממשיכים לגלגל עד לקבלת גליל שלם וסגור.
6 מניחים את השטרודל בתבנית עם נייר אפייה ( כאשר סוף הגלגול כלפי מטה) ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-30 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
7 מוציאים מהתנור, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.