עוגת שושנים מלוחה
מאפה גבינות יפהפה, מלוח ומשכר - בלי שמרים ובלי השקעה מיותרת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לתבנית 24:
3/4 גביע גבינת קוטג'
1/2 גביע (60 גרם) יוגורט
60 גרם חמאה מומסת
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתייה
למלית:
4 שיני שום כתושות
100 גרם חמאה
2 כפות בזיליקום קצוץ דק (או 2-3 קוביות בזיליקום קפואות)
קורט מלח
לציפוי:
120 גרם גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מערבלים במיקסר (או במעבד מזון) את הקוטג', היוגורט והחמאה המומסת. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה, ומעבדים רק עד לקבלת בצק.
3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח. מקמחים את פני הבצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעלה דק של 30 על 40 ס"מ. גם אם הבצק נראה לא אחיד וחלק – זה בסדר.
4 ממיסים את החמאה ואת יתר חומרי המלית יחד בקערה קטנה במיקרוגל.
5 מפרישים הצדה רבע מכמות המלית, ואת השאר מורחים בזהירות במברשת על גבי הבצק המרודד. מפזרים את הגבינה הצהובה באופן אחיד.
6 מגלגלים את הבצק לרולדה, ופורסים בעזרת סכין חדה ל-13-14 עיגולים.
7 משמנים קלות את התבנית, ומסדרים את ה"שושנים" באופן מרווח, כשצדם פונה כלפי מעלה.
8 אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהמאפה מזהיב בחלקו העליון.
9 מוציאים מהתנור ומברישים מיד ביתרת המלית. מצננים מעט ומגישים.
>> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונם נושאת פרסים!
* חן שוקרון היא בעלת הבלוג מתוקים שלי
* כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריסהלבשה: סטייל ריבר
* הטיפ של טרה: קורה שתבנית ישנה מאבדת מהאטימות שלה, ואז הבלילה נוזלת בשעת האפייה. מומלץ למלא את החריצים מסביב לתבנית בקמח, ואז לשפוך את הבלילה כדי לייצר אטימה מלאה.