אוכל

עוגת שושנים מלוחה

מאפה גבינות יפהפה, מלוח ומשכר - בלי שמרים ובלי השקעה מיותרת

חן שוקרון | טרה | פורסם 12/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לתבנית 24:

3/4 גביע גבינת קוטג'

1/2 גביע (60 גרם) יוגורט

60 גרם חמאה מומסת

2 כוסות (280 גרם) קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית מלח

1/4 כפית סודה לשתייה

למלית:

4 שיני שום כתושות

100 גרם חמאה

2 כפות בזיליקום קצוץ דק (או 2-3 קוביות בזיליקום קפואות)

קורט מלח

לציפוי:

120 גרם גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מערבלים במיקסר (או במעבד מזון) את הקוטג', היוגורט והחמאה המומסת. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה, ומעבדים רק עד לקבלת בצק.

3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח. מקמחים את פני הבצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעלה דק של 30 על 40 ס"מ. גם אם הבצק נראה לא אחיד וחלק – זה בסדר.

4 ממיסים את החמאה ואת יתר חומרי המלית יחד בקערה קטנה במיקרוגל.

5 מפרישים הצדה רבע מכמות המלית, ואת השאר מורחים בזהירות במברשת על גבי הבצק המרודד. מפזרים את הגבינה הצהובה באופן אחיד.

6 מגלגלים את הבצק לרולדה, ופורסים בעזרת סכין חדה ל-13-14 עיגולים.

7 משמנים קלות את התבנית, ומסדרים את ה"שושנים" באופן מרווח, כשצדם פונה כלפי מעלה.

8 אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהמאפה מזהיב בחלקו העליון.

9 מוציאים מהתנור ומברישים מיד ביתרת המלית. מצננים מעט ומגישים.

>> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונם נושאת פרסים!

* חן שוקרון היא בעלת הבלוג מתוקים שלי

* כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריסהלבשה: סטייל ריבר

* הטיפ של טרה: קורה שתבנית ישנה מאבדת מהאטימות שלה, ואז הבלילה נוזלת בשעת האפייה. מומלץ למלא את החריצים מסביב לתבנית בקמח, ואז לשפוך את הבלילה כדי לייצר אטימה מלאה.

רוצים עוד טיפים לאפייה?