פשטידת תרד וכרובית מוקרמת
מנה קייצית, פשוטה ומרעננת של ירקות מוקרמים בגבינות ושמנת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
2 חופנים עלי תרד טריים- שטופים וחתוכים לרצועות עבות (חלוטים ומסוננים – לא חובה)
1 כרובית בגודל בינוני מופרדת לפרחים, מבושלת במים רותחים, מסוננת ומצוננת
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם
2 כפות קורנפלור מעורבב ברבע כוס חלב
2 כפות רוטב מתוק חריף
2 גביעי לבן
1 מיכל שמנת מתוקה עמידה 38%
חצי גביע קוטג' 3%
כוס גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים היטב בקערה את כל החומרים הנוזליים עד לקבלת תערובת אחידה (ביצים, לבן, קוטג', שמנת מתוקה, רוטב מתוק חריף, בלילת קורנפלור וחלב).
3 מוסיפים לקערה את שאר החומרים והתבלינים פרט לגבינה הצהובה וממשיכים לערבב.
4 משמנים תבנית אפייה (אלומיניום בגודל בינוני) ומעבירים את התערובת לתבנית. אופים בתנור שחומם מראש למשך ארבעים דקות.
5 מפזרים את הגבינה הצהובה על הפשטידה וממשיכים לאפות כרבע שעה.
* ניתן להגיש את הפשטידה חמה או קרה.