אוכל
צילום׃ שי אפגין, יחסי ציבור

פשטידת תרד וכרובית מוקרמת

מנה קייצית, פשוטה ומרעננת של ירקות מוקרמים בגבינות ושמנת

ברק חי חורש | טרה | פורסם 16/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2 חופנים עלי תרד טריים- שטופים וחתוכים לרצועות עבות (חלוטים ומסוננים – לא חובה)
1 כרובית בגודל בינוני מופרדת לפרחים, מבושלת במים רותחים, מסוננת ומצוננת
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם
2 כפות קורנפלור מעורבב ברבע כוס חלב
2 כפות רוטב מתוק חריף
2 גביעי לבן
1 מיכל שמנת מתוקה עמידה 38%
חצי גביע קוטג' 3%
כוס גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים היטב בקערה את כל החומרים הנוזליים עד לקבלת תערובת אחידה (ביצים, לבן, קוטג', שמנת מתוקה, רוטב מתוק חריף, בלילת קורנפלור וחלב).

3 מוסיפים לקערה את שאר החומרים והתבלינים פרט לגבינה הצהובה וממשיכים לערבב.

4 משמנים תבנית אפייה (אלומיניום בגודל בינוני) ומעבירים את התערובת לתבנית. אופים בתנור שחומם מראש למשך ארבעים דקות.

5 מפזרים את הגבינה הצהובה על הפשטידה וממשיכים לאפות כרבע שעה.

* ניתן להגיש את הפשטידה חמה או קרה.