מאפה תפוחי אדמה ופטריות
שדרוג מקסים לתפוחי האדמה בשמנת שכולנו מכירים. ככה עושים את זה בסטייל
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
25 גרם חמאה
1 בצל בינוני קצוץ גס
2 סלסילות פטריות (שמפיניון, פטריות יער או תערובת של סוגים שונים), קצוצות לפרוסות דקות
1/4 כוס (60 מ"ל) יין לבן יבש או חצי יבש
6-8 תפוחי אדמה (מזן דזירה עם קליפה אדומה) גדולים, פרוסים לרוחב לפרוסות של 1/2 ס"מ
1-2 כפות עלי תימין טרי
2 כוסות (240 גרם) גבינה צהובה 28% מגורדת
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32/38%
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
2 שיני שום קצוצות
מלח גס, פלפל, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות, ובינתיים מאדים את הבצל בחמאה עד שהוא נהיה שקוף.
2 מוסיפים את הפטריות לבצל ומערבבים היטב. מאדים 7-8 דקות, עד שהנוזלים שהגירו הפטריות מתאדים ברובם. מוסיפים את היין, מערבבים ומאדים שוב עד להצטמצמות של היין. מסירים מהאש, ממליחים ומפלפלים.
3 משמנים תבנית מלבנית 25X30 ס"מ בחמאה. מסדרים מחצית מתפוחי אדמה בצורה חופפת, כך שיכסו את תחתית התבנית. ממליחים במלח גס, ומפזרים מחצית מכמות עלי התימין ומחצית מכמות הגבינה המגורדת.
4 מפזרים מלמעלה את הפטריות בשכבה אחידה. מכסים בשכבה נוספת של תפוחי אדמה, מפזרים שוב מלח גס, ואת מה שנשאר מהתימין ומהגבינה הצהובה (משאירים כ-3 כפות של גבינה צהובה לציפוי).
5 במחבת שבה אידינו את הפטריות מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה יחד עם החלב, השום, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוודאים שהתערובת מתובלת היטב.
6 יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה, מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים כשעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה ואופים עוד כ-25 דקות, עד שהמאפה מזהיב בחלקו העליון.
7 מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מגישים עם כף (כמו גרטן תפו"א).
>> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונם נושאת פרסים!
* חן שוקרון היא בעלת הבלוג מתוקים שלי
* כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריסהלבשה: סטייל ריבר
הטיפ של טרה: כדי לקבל ארומה נפלאה במאפים מלוחים ובפשטידות מומלץ לשפשף את תחתית התבנית בשיני שום לפני הכנסת המרכיבים.