אוכל

מאפה תפוחי אדמה ופטריות

שדרוג מקסים לתפוחי האדמה בשמנת שכולנו מכירים. ככה עושים את זה בסטייל

חן שוקרון | טרה | פורסם 12/05/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

25 גרם חמאה

1 בצל בינוני קצוץ גס

2 סלסילות פטריות (שמפיניון, פטריות יער או תערובת של סוגים שונים), קצוצות לפרוסות דקות

1/4 כוס (60 מ"ל) יין לבן יבש או חצי יבש

6-8 תפוחי אדמה (מזן דזירה עם קליפה אדומה) גדולים, פרוסים לרוחב לפרוסות של 1/2 ס"מ

1-2 כפות עלי תימין טרי

2 כוסות (240 גרם) גבינה צהובה 28% מגורדת

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32/38%

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

2 שיני שום קצוצות

מלח גס, פלפל, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, ובינתיים מאדים את הבצל בחמאה עד שהוא נהיה שקוף.

2 מוסיפים את הפטריות לבצל ומערבבים היטב. מאדים 7-8 דקות, עד שהנוזלים שהגירו הפטריות מתאדים ברובם. מוסיפים את היין, מערבבים ומאדים שוב עד להצטמצמות של היין. מסירים מהאש, ממליחים ומפלפלים.

3 משמנים תבנית מלבנית 25X30 ס"מ בחמאה. מסדרים מחצית מתפוחי אדמה בצורה חופפת, כך שיכסו את תחתית התבנית. ממליחים במלח גס, ומפזרים מחצית מכמות עלי התימין ומחצית מכמות הגבינה המגורדת.

4 מפזרים מלמעלה את הפטריות בשכבה אחידה. מכסים בשכבה נוספת של תפוחי אדמה, מפזרים שוב מלח גס, ואת מה שנשאר מהתימין ומהגבינה הצהובה (משאירים כ-3 כפות של גבינה צהובה לציפוי).

5 במחבת שבה אידינו את הפטריות מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה יחד עם החלב, השום, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוודאים שהתערובת מתובלת היטב.

6 יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה, מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים כשעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה ואופים עוד כ-25 דקות, עד שהמאפה מזהיב בחלקו העליון.

7 מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מגישים עם כף (כמו גרטן תפו"א).

>> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונם נושאת פרסים!

* חן שוקרון היא בעלת הבלוג מתוקים שלי

* כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריסהלבשה: סטייל ריבר

הטיפ של טרה: כדי לקבל ארומה נפלאה במאפים מלוחים ובפשטידות מומלץ לשפשף את תחתית התבנית בשיני שום לפני הכנסת המרכיבים.

רוצים עוד טיפים לאפייה?