אוכל

קיש כרישה וגבינה

טארט חלבי עשיר ומפנק, עם בצק פריך ומלית שמנתית כיפית במיוחד

חן שוקרון | טרה | פורסם 12/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבסיס:

כוס ו-3/4 (240 גרם) קמח

1 כפית מלח

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 חלמונים

למלית:

2-3 כפות שמן

2 בצלים קטנים קצוצים גס

4 כרשות בינוניות (גבעולים בלבד ללא עלים), קצוצות לפרוסות דקות בעובי כ-1/2 ס"מ

2 שיני שום קצוצות

מלח פלפל

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32/38%

3 ביצים

1 כף גדושה קמח

מלח פלפל

אגוז מוסקט

250 גרם גבינת טוב טעם או גביע קוטג'

1 כוס (120 גרם) גבינה צהובה 28% מגורדת

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח עם המלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומערבלים עד לקבלת בצק (אם הבצק לא מתגבש ניתן להוסיף 1-2 כפות מי קרח).

2 מניחים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות, ומשטחים אותו בעזרת הידיים. מקמחים מעט גם את חלקו העליון ומרדדים לעלה דק.

3 מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות (אם הבצק נקרע ניתן להדביק פיסות של בצק). דוקרים את התחתית כמה פעמים במזלג, ומעבירים למקפיא ל-20-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.

4 אופים את הבסיס היישר מהמקפיא למשך 12-14 דקות, עד להזהבה קלה מאוד. מצננים לחלוטין.

5 מכינים את המלית: מגבירים את חום התנור ל-180 מעלות. מחממים על להבה בינונית מחבת רחבה, ומטגנים את הבצל הקצוץ תוך ערבוב 5-7 דקות, עד שהוא משחים.

6 מוסיפים את הכרשה ומאדים עוד 10 דקות, עד שהיא מתרככת. מערבבים לעתים תכופות. לקראת סוף האידוי מוסיפים את שיני השום, המלח והפלפל ומערבבים היטב.

7 מסירים מהאש, מצננים מעט, ומפזרים באופן אחיד על גבי הבסיס.

8 מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, הביצים והקמח. טורפים היטב, כך שלא יהיו גושים. מפוררים פנימה גבינת טוב טעם (או קוטג'), מוסיפים את הגבינה הצהובה המגורדת ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.

9 יוצקים באופן אחיד על תערובת הכרשה ואופים כ–30 דקות, עד שחלקו העליון של הקיש מזהיב. מצננים ומגישים.

* חן שוקרון היא בעלת הבלוג מתוקים שלי

>> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונים נושאת פרסים!

* כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריס הלבשה: סטייל ריבר

>> הטיפ של טרה: בעבודה עם בצק פריך מומלץ לעבוד עם חמאה כמה שיותר קרה, כדי שהבצק לא יתפרק.

רוצים עוד טיפים לאפייה?