אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

מיתולוגית: פיתה עם זעתר של אבולעפיה

איזה כיף לנו - חמיס אבולעפיה, מלך הפיתות מיפו, הסכים לשתף אותנו במתכון לפיתת הזעתר הידועה והנפלאה שלו. עוד לא התחלנו לאפות ואנחנו כבר מריחים את הריח המגרה באוויר

חמיס אבולעפיה | mako אוכל | פורסם 21/10/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 139 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מקורה של הפיתה עם הזעתר הוא בלבנון ובסוריה. בישראל מוגדר הזעתר כצמח בר מוגן, ולכן הוא מיובא אך ורק מחו"ל או משטחי הגדה המערבית. הוא נחשב לצמח מרפא בעל סגולות, ומטפל בכאבי בטן והתקררויות.

מרכיבים (12 מנות):

לבצק:

ק״ג קמח

כפית סוכר

כפית מלח

חצי קוביית שמרים טריים, או חצי כף שמרים יבשים

חצי ליטר מים פושרים

לזעתר:

זעתר

שמן זית

שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרי הבצק במיקסר ולשים כ-10 דקות, לקבלת בצק חלק ולא דביק (אם צריך - מוסיפים מעט מים).

 

2 מחלקים את הבצק לכ-12 חתיכות במשקל כ-100 גרם האחת, ומכדררים לכדורים.

 

3 מכסים במגבת, מניחים בצד ומאפשרים לבצק לתפוח כ-20 דקות. מחממים תנור ל-200 מעלות.

 

4 מרדדים את כדורי הבצק במערוך לגודל פיתה, ומניחים להם לתפוח 20 דקות נוספות. בינתיים מערבבים כמות יפה של זעתר עם כמה כפות שמן זית, עד שהזעתר ספוג היטב. אם רוצים, מוסיפים עוד שומשום.

 

5 מחוררים את הפיתות בקצות האצבעות, ומורחים את הבצק בתערובת הזעתר.

 

6 מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-15 דקות, עד שהפיתות מקבלות צבע אפוי. יש להקפיד על קשר עין עם הבצק בתנור כבר מהדקה הרביעית, ולעקוב אם התנפח וקיבל צבע אדמדם.

 

תודה לחמיס אבולעפיה, ששיתף אותנו במתכון לרגל כיכובו בקמפיין החדש לפיתה קראנצ' של שטראוס

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> עוגיות שיבולת שועל וצימוקים