אוכל
צילום׃ יעקב הררי, mako אוכל

שיקשוקית של מחניודה

יש הרבה מתכונים שתכננו יום אחד לשים עליהם יד, והשיקשוקית של מחניודה הוא בהחלט אחד מהם. לשמחתנו יצא לנו להחליף כמה מילים עם השף, ויצאנו עם המתכון המלא של אחד הניגובים הכי לוהטים בירושלים

מסעדת מחניודה | mako אוכל | פורסם 11/08/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.2 227 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 בצלים גדולים, קצוצים

מעט שמן, לטיגון

חצי קילו בשר עגל טחון

חצי קילו בשר טלה טחון (עם הרבה שומן)

10 שיני שום, קצוצות

1 כף ראס אל חנות

1 כף אריסה

חצי כף פפריקה חריפה

חצי כף כמון

חצי כף חוואייג'

150 גרם פיסטוקים, קלויים

להגשה:

טחינה

יוגורט

אופן ההכנה:

1 מאדים את הבצל במעט שמן על חום נמוך עד שהוא נהיה שקוף.

2 מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו באמצעות כף עץ. מערבבים ביסודיות עד שהבשר מתבשל היטב.

3 מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לערבב. משאירים את המחבת על האש עוד כ-5 דקות (לא שוכחים לערבב מדי פעם כדי שלא יישרף).

4 מוסיפים את התבלינים והפיסטוקים ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים (בשלב הזה אפשר להוסיף קצת עמבה).

5 מערבבים טחינה עם מעט יוגורט עד לקבלת מרקם אחיד.

6 מרכיבים את המנה: מוזגים את טחינת היוגורט לצלחת ההגשה, מעליה מנה גדושה של תערובת הבשר, ומגישים עם פיתות חמות.

>> בואו לראות את אסף גרניט משדך בין השיקשוקית לפיצה

>> רוצים לזכות בארוחת טעימות במסעדת מחניודה? בואו לנסות את מזלכם