אוכל
צילום׃ דרור כץ

מתכון למפרום של בכור את שושי

אצל רוב חובבי האוכל הטריפוליטאי, מסעדת "בכור את שושי" היא לא פחות ממוקד עלייה לרגל. קבלו, יד ראשונה, את המתכון של המסעדה המיתולוגית למפרום, רק אל תשכחו לחזור לספר איך יצא

| בכור את שושי | פורסם 10/01/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים

12 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

500 גרם בשר בקר טחון גס

10 שיני שום כתושות

2 פרוסות לחם שרויות במים

1 כף פלפל שחור

1 כף מלח

1 כפית שטוחה בהרט למפרום

3 ביצים

לטיגון:

1 כוס קמח

2 ביצים טרופות

1 כף רסק עגבניות

חצי כוס מים

שמן לטיגון

לרוטב:

3 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים

בצל מקולף וחתוך לפרוסות

4 גזרים, חתוכים לפרוסות

4 קישואים, חתוכים לפרוסות

כמה פרוסות של דלעת

בטטה, קלופה ופרוסה (לא חובה)

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף רסק עגבניות

רבע כף כורכום

חצי כף מרק עוף בשרי

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: לוקחים סיר בינוני-גדול, שיוכל להכיל את כל המפרומות, ומסדרים בתחתיתו את פרוסות תפוחי האדמה.

2 מסדרים את שאר הירקות על תפוחי האדמה, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומכסים במים. טועמים, ומוסיפים מלח אם צריך. מביאים לרתיחה, ובינתיים מכינים את המפרום.

3 המפרום: חוצים כל תפוח אדמה לאורך. חותכים פתח לאורכו של כל חצי, כך שייווצר מעין כיס למילוי.

4 מערבבים את שאר חומרי המפרום, וממלאים את תפוחי האדמה בתערובת.

5 מכינים שתי קערות - באחת שמים קמח ובשנייה טורפים את הביצים עם רסק העגבניות והמים. מחממים שמן עמוק לטיגון.

6 מגלגלים את המפרומות בקמח, טובלים בביצה הטרופה ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהוב. מעבירים לסיר עם הרוטב (הרוטב אמור לרתוח בשלב הזה).

7 מוסיפים עוד מים אם צריך, ומבשלים כחצי שעה.

 

* המתכון באדיבות בכור את שושי בני ברק, הרב אבו חצירה 10, טלפון: 03-5793856

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!