אוכל
צילום׃ דן פרץ, מסעדת אלבה

מיתולוגיה בהתהוות: המבורגר באסקי

ההמבורגר האלמותי של מסעדת אלבה, אצלכם בבית - קציצת בשר עם יין אדום, יחד עם ריבת בצל מקורמל ואיולי שום ופפריקה

| מסעדת אלבה | פורסם 30/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

להמבורגר:

1 ק"ג אונטריב

150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) יין אדום

מלח

פלפל שחור

לריבת בצל:

½ ק"ג בצל סגול פרוס דק

100 גרם סוכר לבן

250 מ"ל (כוס ועוד כף) יין אדום

מלח

פלפל שחור

לאיולי שום פפריקה:

ממרח שום קונפי (מכניסים 8 שיני שום לסיר קטן ומכסים בשמן. מחממים על להבה נמוכה מאוד עד לריכוך. מקררים ומועכים דרך מסננת)

חלמונים מארבע ביצים

400 מ"ל (כוס ו-3/4, פחות כף) שמן תירס

מיץ מחצי לימון

מלח

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 טוחנים גס את האונטריב במטחנת בשר (אם אין, אפשר לקצוץ דק מאוד).

2 מערבבים בקערה את הבשר, היין, המלח והפלפל.

3 לוקחים מעט מהתערובת וצולים על מחבת. טועמים ומתקנים תיבול.

4 יוצרים קציצות במשקל 200 גרם. את הקציצות צולים על מחבת כ-3 דקות מכל צד ומכניסים לתנור ל-4 דקות נוספות.

5 מכינים ריבת בצל: מאדים בסיר את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את היין, הסוכר, המלח והפלפל וממשיכים לבשל עד צמצום.

6 מכינים את האיולי שום פפריקה: מקציפים במיקסר (או במטרפה ידנית) את החלמונים עד שהם מתחילים להתייצב.

7 מזלפים לאט את השמן פנימה. מוסיפים מיץ לימון, מלח, פפריקה מתוקה וחריפה ואת ממרח השום קונפי.

8 מרכיבים את המנה: חוצים לחמנייה ומחממים בתנור. מניחים על צלחת את החלק התחתון ומורחים עליו את האיולי. מניחים מעל את ההמבורגר, מעליו ריבת בצל וסוגרים את הלחמנייה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!