אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

בשר טחון עם שעועית ברוטב ברביקיו

מנה שלמרות שיש בה הכל - בשר, שעועית, פלפלים, בצל ותפוחי אדמה – לוקח פחות משעה להכין אותה. צ'ילי קון קרנה לעצלנים

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 19/11/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 1.9 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עלות: כ-40 שקלים

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם בשר טחון

3 כפות שמן זית

3 בצלים גדולים פרוסים דק

מעט מלח

5 שיני שום קצוצות גס

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

4 כפות רוטב ברביקיו

400 גרם שעועית לבנה (קפואה) לחלוט במים חמים

5 תפוחי אדמה חתוכים למקלות

אופן ההכנה:

1 במחבת גדולה עם שמן זית מטגנים את הבצל כ-5 דקות.

 

2 מוסיפים את הבשר ובעזרת כף עץ מפוררים אותו היטב שלא יהיו גושים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים מעט מלח.

 

3 מוסיפים את השום והפלפלים ומערבבים.

 

4 מוסיפים את רוטב הברביקיו ומערבבים.

 

5 מוסיפים את השעועית, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.

 

6 במקביל, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות את תפוחי האדמה. מפזרים מעט מלח ושמן זית ומשאירים בתנור ל-30-35 דקות.

 

* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוף חריף בתנור