את הלזניה הזאת הכנו ביום קר במיוחד, כשהיינו רעבים והמקרר נראה ריק. מכיוון שגם במקרר ריק תמיד אפשר למצוא ירקות כאלה ואחרים, פשוט לקחנו אותם והתקנו לזניה צמחונית מפוארת, עם הרבה רוטב בשמל וגבינות. פינוק נעים לבטן למי שלא ממש חושב על קלוריות (מי שכן מוזמן להחליף את הגבינות ברזות).

לזניה צמחונית עם ירקות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
לזניה צמחונית. המון המון ירקות עם גבינות ובשמל|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן עבודה: 20 דקות
זמן הכנה כולל: 60 דקות
עלות: כ-60 שקלים

המצרכים:
500 גרם דפי לזניה
מעט שמן, לטיגון
2 בצלים, קצוצים
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות גדולות
1 בטטה, חתוכה לקוביות
1 גזר, פרוס לעיגולים
1 חציל, חתוך לקוביות
2 זוקיני או קישואים, חתוכים לקוביות גדולות
3 שיני שום, קצוצות
חופן עלי תרד
כפית אורגנו
מלח ופלפל שחור

לרוטב בשמל:
100 גרם חמאה
200 גרם קמח
450-500 מ"ל חלב (כשתי כוסות)
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט

גבינות:
1 יחידה כדור מוצרלה מגורר
100 גרם פרמזן

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בסיר 2-3 דקות, ומוסיפים את הפלפלים. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את הבטטה, וכך הלאה עם הגזר, החציל והזוקיני. לבסוף מוסיפים או השום והתרד, ומתבלים.

2. בסיר נפרד מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמתגבש בצק. מחזירים לאש ולאט לאט מוסיפים את החלב, כחצי כוס בכל פעם. לא מפסיקים לערבב, כדי שלא ייווצרו גושים. התהליך כולו לוקח כ-15 דקות על אש נמוכה-בינונית. מוסיפים את המלח והפלפל ומעט אגוז מוסקט.

3. בתבנית חסינת אש יוצקים מעט רוטב בשמל, ועליו מניחים עלי לזניה כך שיכסו את התבנית. מניחים את הירקות, יוצקים בשמל וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מניחים את השכבה האחרונה של דפי הלזניה, עליה בשמל ועליו מפזרים את הגבינות.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 40 דקות, עד שהלזניה מזהיבה.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות עם אורז בחלב קוקוס
>> איך מכינים לחם כמו מיקי שמו?