את המתכון הזה הכנתי במיוחד ליום הולדתה של חברתי קרן, שאוהבת ארטישוקים ופסטה. אפשר לוותר על השמנת ופשוט להקפיץ את הירקות לפני ההוספה אל הפסטה, אבל בשום אופן אל תוותרו על הגבינה, שמוסיפה כל כך הרבה טעם למנה. את הארטישוק א לה רומנה אפשר להשיג בסופרים גדולים - הוא נמכר בצנצנת מאיטליה, אבל אפשר להחליף אותו גם בתחתיות ארטישוק (מופשרות או משומרות), חתוכות לרבעים.
זמן הכנה: 9 דקות
זמן הכנה כולל: 20 דקות
עלות: כ-52 שקלים
המרכיבים:
1 בצל חתוך לרצועות
400 גרם אפונה עדינה
3 שיני שום קצוצות
3 יחידות ארטישוק א לה רומנה (נמכר בצנצנת) או 5 יחידות של תחתיות ארטישוק
1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול (אפשר גם 15% שומן)
חופן של עלי בזיליקום טריים
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס
1 חבילת של פסטה (מכל סוג שאוהבים)
100 גרם בולגרית או מוצרלה
1. מטגנים את הבצל במחבת כ-3 דקות. מוסיפים את האפונה העדינה ומערבבים כ-2 דקות.
2. מוסיפים את השום לדקה נוספת ואז מוסיפים - ארטישוקים, שמנת, אגוז מוסקט, מלח ופלפל, ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות. מפזרים את עלי הבזיליקום מעל.
3. במקביל, מרתיחים מים לפסטה ומבשלים אותה על פי הוראות היצרן שעל האריזה.
4. מסננים את הפסטה ויוצקים מעליה את הרוטב. לפני ההגשה מפזרים בולגרית או מוצרלה.
* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!