את המנה הזו באמת אפשר להכין כמעט תמיד: כל מה שצריך בשבילה זה חבילת פסטה (אין לכם במזווה? לא תקין), נקניקיות (תחטטו טוב בעמוק של הפריזר. בטוח תמצאו) ורסק עגבניות. ילדים מתים על זה, והאמת? גם מבוגרים.


פסטה ברוטב עגבניות עם נקניקיות
זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 25 דקות
עלות: 29 שקלים
המצרכים (2-3 מנות):
פסטה (עדיף פנה, או מה שיש בצילום: מזי פסטונטי של דה צ'קו)
2-3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
250 גרם נקניקיות עוף או בקר, פרוסות לעיגולים (או לחצאי עיגולים, אם יש בסביבה ילדים עד גיל 5)
260 גרם רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות
1/2 כוס מים
כפית אורגנו או תימין (כ-2 ענפים)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1.מרתיחים מים בסיר גדול, ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2.בזמן שהמים מתחממים מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הנקניקיות ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
3.מוסיפים את רסק העגבניות, חצי כוס מים חמים תבלינים, ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
4.מסננים את הפסטה ומגישים עם הרוטב מעל.
מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"