סלט פסטה הוא אחת ההמצאות המצוינות לארוחה שלמה בצלחת. משהו קל ונעים ליום קיצי, שיש בו הכל מהכל: פחמימה, ירקות וחלבון. אפשר לאכול אותו חם או קר, בכל מקרה הוא יהיה טעים, משביע, ואפילו די בריא. אם במקרה יש לכם אנטיפסטי מאתמול במקרר, אתם בכלל מסודרים. אבל גם אם לא - מדובר בסיפור קצרצר ומהיר.

פסטה עם אנטיפסטי - לפני (צילום: אסף רונן)
פסטה עם אנטיפסטי - לפני (סטיילינג: שרה זיידמן)|צילום: אסף רונן
פסטה עם אנטיפסטי - מוכן (צילום: אסף רונן)
פסטה עם אנטיפסטי - אחרי (סטיילינג: שרה זיידמן)|צילום: אסף רונן

סלט פסטה עם אנטיפסטי

זמן עבודה: 30 דק'
זמן הכנה כולל: 55 דק'

המצרכים:
1 חציל, חתוך לקוביות
שמן זית ומלח גס
1 בצל סגול גדול, חתוך לרצועות
1 בטטה, חתוכה לקוביות או עיגולים
2-3 זוקיני, חתוך לעיגולים
2 פלפלים, חתוכים לרצועות
חבילת פסטה
300 גרם בולגרית

לרוטב:
5 כפות בלסמי
5 כפות שמן זית
2 כפות סילאן או דבש
2-3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה גדולה את קוביות החציל, מפזרים מלח ושמן זית, מערבבים היטב ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.

2. דואגים שהחצילים מונחים בצורה אחידה, מוסיפים לתבנית את שאר הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

3. אחרי כ-15 דק' מוציאים את הזוקיני. את שאר הירקות משאירים 20-25 דקות נוספות.

4. בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים וזולפים קצת שמן זית, למנוע הידבקות.

5. בצנצנת או קערה מערבבים את כל חומרי הרוטב.

6. מניחים בקערה גדולה את הפסטה והירקות הקלויים, יוצקים את הרוטב, מפוררים את הבולגרית בידיים, מערבבים ואוכלים.

* אפשר להוסיף בזיליקום טרי קצוץ או טימין טרי.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו פרגיות בטריאקי על אורז
>> רוצים לזכות ב-5 שנים של קניות בסופר חינם? שלחו לנו מתכון שווה!