באחד הערבים שוחחתי עם אבא שלי ואמרתי לו שאני ממש רוצה להכין תחתיות ארטישוק ממולאות. הוא סיפר לי על מתכון מהילדות שלו שסבתא שלי פיפינה הייתה מכינה. הוא סיפר שהבית היה מתמלא בניחוחות של הארטישוקים והכורכום, והוא היה צריך להחזיק את עצמו עד שהכל יהיה מוכן ולא להתגנב למטבח. חבל לי שלא יצא לי להכיר את סבתא שלי יותר, אבל אני בטוחה שהיא הייתה אישה מדהימה ובשלנית מופלאה. תודה מקרב לב על המתכונים שהשארת לנו.

תחתיות ארטישוק ממולאות - לפני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
תחתיות ארטישוק ממולאות - המצרכים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
תחתיות ארטישוק ממולאות - אחרי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
תחתיות ארטישוק ממולאות - אחרי. זיכרונות של ריחות הממלאים את הבית|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

תחתיות ארטישוק של סבתא פיפינה

זמן הכנה: 18 דקות
זמן הכנה כולל: 58 דקות
עלות: כ-58 שקלים

המרכיבים:
3 בצלים קצוצים
2 יחידות של מקלות סלרי, חתוכים
3 שיני שום קצוצות
1 כף רכז רימונים (לא חובה)
1 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס מים חמים

למילוי:
1 חבילה תחתיות ארטישוק קפואות (אני השתמשתי בסנפרוסט)
500 גרם פרגיות טחונות (אפשר גם בשר בקר)
2 שיני שום
2 כפות פטרוזליה קצוצה
3 כפות קמח מצה (או פירורי לחם)
1 ביצה
1/4 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר את הבצל כ-5 דקות על אש בינונית, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הסלרי, השום, רכז הרימונים, התבלינים והמים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה.

2. מכינים את המילוי לתחתיות הארטישוק: מערבבים את כל חומרי המילוי (למעט התחתיות), ממלאים את התחתיות ומניחים בסיר עם הרוטב.

3. מבשלים 35-40 דקות על אש נמוכה, מערבבים מדי פעם בעדינות.

*המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו סלט חזה עוף
>> עוף אפוי בשמן זית ולימון

>> כל המתכונים לראש השנה