המאפים האלו הם חלק מהחולשות הגדולות שלי - קשה לי מאוד לסרב לבצק טעים ומילוי מוצלח, לא משנה אם מתוק או מלוח. הבעיה היא, שלא תמיד יש לי זמן להכין בצק שמרים כמו שצריך. אז קיצרתי את התהליך והכנתי את המאפים עם בצק פילאס תורכי קנוי, שנתן מענה נפלא לחשקים שלי.

כיס גבינה מתוק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מאפי גבינה. זאת הגרסה המתוקה שלנו|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 40 דקות
עלות: כ-25 שקלים למתוק וכ-39 שקלים למלוח

המרכיבים:
למילוי המתוק (9 יחידות):
1/2 חבילה של בצק פילאס תורכי
250 גרם גבינת טוב טעם
3 כפות אבקת סוכר + כף לפיזור
כף קורנפלור
חלמון
כפית תמצית וניל
9 יחידות דובדבנים מסוכרים
ביצה להברשה

למילוי תרד וגבינה (9 יחידות):
1/2 חבילה של בצק פילאס תורכי
300 גרם תרד, שטוף חתוך לרצועות
250 גרם גבינת טוב טעם
100 גרם פרמזן
כף קורנפלור
חלמון
1/2 כפית מלח
ביצה להברשה

כיס גבינה מלוח (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מאפי גבינה. פה בפנים יש תרד|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. מכינים מילוי תרד: מקפיצים במחבת את התרד כ-3 דקות. במקביל, מערבבים בקערה את כל שאר מרכיבי המילוי המלוח (ללא הביצה להברשה).

2. מכינים מילוי גבינה מתוק: מערבבים את כל מרכיבי המילוי המתוק (ללא הדובדבנים והביצה להברשה).

3. מרכיבים: מניחים את הבצק על משטח עבודה וחותכים לריבועים, מניחים במרכז כפית מהמילוי (במקרה של המילוי המתוק - מניחים גם דובדבן במרכז המילוי). תופסים קצה אחד ומקפלים באלכסון (בצורת משולש) אל מרכז הבצק, אחרי המילוי. עושים כך גם לצד הנגדי. סוגרים את 2 הפינות הנותרות לצורת כיס ואת הפינה האחרונה מושכים ומגלגלים מסביב לבצק (ראו תמונה). 

4. מושחים בביצה הטרופה, מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 18 דקות על מצב טורבו.

5. לפני ההגשה, מפזרים אבקת סוכר מעל המאפה המתוק.

כיס גבינה מלוח - דרך הקיפול (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צורת הקיפול. שימו לב לגימור שמסתובב סביב הכיס|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

* המרכיבים באדיבות "עדן טבע מרקט"

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!
>> לכל המתכונים לשבועות