ראש השנה הוא מהחגים האלה, שבהם לא באמת אפשר להתחמק מבישול. גם אם אין לכם זמן, כוח, כסף או אף אחד מהנ"ל - סביר להניח שכבר ביקשו מכם להביא תוספת (במקרה הטוב), או עיקרית (במקרה ההרבה פחות טוב). אם זה אכן המצב, המנה הזו היא פיקס בשבילכם: היא גם עיקרית וגם תוספת, היא לוקחת 20 דקות והיא יפה כמו מלכה וטעימה בטירוף. הבעיה היחידה היא שבפסח כבר יצפו מכם אפילו ליותר.

אורז בניחוח בהרט עם בשר בקר לפני (צילום: אסף רונן)
עוף עם בשר טחון - לפני (סטיילינג: שרה זיידמן)|צילום: אסף רונן
אורז עם בשר טחון (צילום: אסף רונן)
אורז עם בשר טחון - מוכן. מריחים את הבהרט? (סטיילינג: שרה זיידמן)|צילום: אסף רונן

אורז עם בשר טחון ובהרט

המצרכים:
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק
2-3 גזרים מגורדים גס
500 גרם בשר בקר טחון (אפשר לבקש מהקצב להוסיף לו מעט שומן כבש)
2 כוסות אורז פרסי (אפשר גם בסמטי)
3 שיני שום קצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמיר קצוץ (לא חובה)
כפית בהרט
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות ומוסיפים את הגזר לדקה נוספת.

2. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב כך שלא יהיו גושים והבשר יהיה מפורר. מטגנים כ-3 דקות נוספות.

3. מוסיפים את האורז והשום, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות.

4. מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים ומוסיפים 2.5-3 כוסות מים חמים.

5. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. אחרי שסוגרים את האש משאירים את המכסה סגור עוד כ-10 דקות.

* מי שלא אוהב בקר טחון יכול להחליף אותו בעוף טחון.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו סלט עוף וירקות משגע
>> מחפשים עוד מנות חגיגיות ושוות? תנו למאסטר שפים לעזור לכם