ראש השנה הוא מהחגים האלה, שבהם לא באמת אפשר להתחמק מבישול. גם אם אין לכם זמן, כוח, כסף או אף אחד מהנ"ל - סביר להניח שכבר ביקשו מכם להביא תוספת (במקרה הטוב), או עיקרית (במקרה ההרבה פחות טוב). אם זה אכן המצב, המנה הזו היא פיקס בשבילכם: היא גם עיקרית וגם תוספת, היא לוקחת 20 דקות והיא יפה כמו מלכה וטעימה בטירוף. הבעיה היחידה היא שבפסח כבר יצפו מכם אפילו ליותר.
אורז עם בשר טחון ובהרט
המצרכים:
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק
2-3 גזרים מגורדים גס
500 גרם בשר בקר טחון (אפשר לבקש מהקצב להוסיף לו מעט שומן כבש)
2 כוסות אורז פרסי (אפשר גם בסמטי)
3 שיני שום קצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמיר קצוץ (לא חובה)
כפית בהרט
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות ומוסיפים את הגזר לדקה נוספת.
2. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב כך שלא יהיו גושים והבשר יהיה מפורר. מטגנים כ-3 דקות נוספות.
3. מוסיפים את האורז והשום, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות.
4. מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים ומוסיפים 2.5-3 כוסות מים חמים.
5. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. אחרי שסוגרים את האש משאירים את המכסה סגור עוד כ-10 דקות.
* מי שלא אוהב בקר טחון יכול להחליף אותו בעוף טחון.
מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"