זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: 48 שקלים
המצרכים:
לקציצות:
500 גרם הודו אדום, טחון
3 כפות פירורי לחם
1 שן שום, קצוצה
1 בצל, קצוץ דק
מלח
לרוטב:
1 בצל גדול, חתוך לרצועות
מעט שמן, לטיגון
400 מ"ל חלב קוקוס
300 גרם אפונה וגזר (הכי טוב משקית קפואה, אבל אפשר גם משימורים)
1/2 כפית צ'ילי גרוס
3 עלי כפיר ליים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות.
2. מטגנים את הבצל בסיר כ-5 דקות. יוצקים את החלב קוקוס, מוסיפים את האפונה והגזר, מתבלים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומניחים לבישול של 10 דקות.
3. יוצרים קציצות ומניחים בזהירות ברוטב הרותח. מבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.
4. מגישים מעל פסטה או אורז.
* המרכיבים באדיבות "עדן טבע מרקט"