אני לא יודעת כמה פעמים קרה שניסיתי לאפות משהו ולא הצליח לי. קרה לא מעט. משהו בדיוקים, בכמויות המאוד מדודות ובמעקב הפנאטי אחרי הוראות ההכנה שגורם לי ליהנות מאפייה הרבה פחות מבישול ואולי אפילו לפספס קצת. כל בני המשפחה שלי פגשו יותר מפעם אחת "עוגה מכוערת" שלי, כזו שנראית כמו עוגה מהסרטים המצוירים, עוגיות מעוכות כמו אחרי דריכה ואפילו עוגת שוקולד סאקה, שבתאוריה אמורה להיראות כמו עוגת ויטרינה מעוררת תאבון ומזילה ריר, ובפועל יצאה שטוחה וקטנה כמו בראוני פשוט.
אני מודה שבשנתיים האחרונות השתפרתי מאוד ועדיין, כשאני פוגשת מתכון לקינוח שדורש אפייה וההוראות שלו לא נראות לי, אני מיד מתקשרת לחברה קונדיטורית שתרגיע אותי. זה כמעט מה שקרה כשגיליתי מתכון לעוגיות שנראו פשוטות וחמודות, אבל הוראות ההכנה התגלו כלא הגיוניות בעליל.
החלטתי לקחת את האתגר בשתי ידיים: עשיתי שלושה ניסיונות שונים: הוספתי, הורדתי, שיניתי תהליך אפייה והחלטתי על שמנים. בפעם השלישית, אחרי שויתרתי על ריבה, הוספתי ביצה ואפיתי בעיגולי בצק ולא בגליל, יצאו עוגיות שמנמנות, מלוחות וטעימות. הבנתי שיש מתכונים שנועדו לניסוי וטעייה ולא תמיד מה שכתוב יוציא מתכון מוצלח, אבל חושים טובים ונכונות לטעות, דווקא כן.
המרכיבים:
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות מאוד
1/3 כוס סוכר
3 כוסות קמח
אבקת אפייה
מיץ מחצי לימון + גרידה מחצי לימון
2 כפות קוניאק (או שרי, עניין של טעם)
ביצה
1/2 כוס בוטנים טחונים
2-3 כפות שומשום לקישוט
חלמון ביצה להברשה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מעבדים במיקסר סוכר וחמאה עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים. מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון, קוניאק וביצה עד שנוצרת תערובת אחידה ( משתדלים לא לערבל יותר מדי).
3. מכינים עיגולי בצק קטנים, מגלגלים בבוטנים ומניחים על נייר אפייה בתבנית שטוחה. מברישים חלמון מעל העוגיות ומפזרים שומשום.
4. אופים כ-20 דקות. בודקים את המרקם ואת הצבע - אם הבצק התקשה וקיבל פיצוצים, הוא מוכן. במידה שלא, מחזירים לתנור עד הזהבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> מתכונים לשבת של השף אביב משה
>> שטרודל גבינה ודובדבנים