עוד הרבה לפני שהפולנטה הפכה למנת הדגל של מסעדת מחנהיודה המשובחת, טרם הפיכתה לתוספת חובה בתפריטי החורף של מסעדות ישראל, אצלנו בבית פשוט קראו לה ממליגה. דייסת התירס, אליה עורבבו סוגי גבינות לבנות וצהובות, ומלח ביד רחבה, הוגשה בבית שלנו בחורף. אולי זכר לשורשיו הרומנים של סבא אורי, שאמנם לא נולד ברומניה אבל חי בה בשנות ילדותו ונעוריו.

כשהיינו ילדות, אמא נסעה לקורס איטלקית ובישול באיטליה, וחזרה עם מתכון לפולנטה. מיותר לציין שלא הבנו מה ההבדל בין הממליגה שאנחנו כל כך אוהבים לפולנטה, שזמן הבישול שלה היה ארוך יותר והטעם שלה חזק יותר (אולי כי היו בה צירים משונים ותבלינים שלא באמת הכרנו), ואולי כי נאלצנו לוותר על שלל מוצרי החלב שהיו בממליגה.

פולנטה של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פולנטה. דייסת תירס משודרגת|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

בכל חורף מאז שעזבתי את הבית, אני לא מוותרת על הכנת ממליגה מנחמת. גם את בן זוגי כבר הדבקתי בחיבה לדייסה הצהובה הזו, והוא, עוד לפני שאני מגישה צלחת מהבילה ומלאה, כבר דורש "עוד". דקות ספורות אחרי שאני נכנסת הביתה מהגשם והרוח בחוץ, אני נכנסת למטבח, מרתיחה מים ומכינה את הפרודוקטים על השיש. אני לא שוכחת את החמאה, מוסיפה יוגורט עזים ומעט חלב סויה, מפנקת עם פרמזן  ומגזימה עם כמות המלח. ואם נשאר קצת בסיר, אני מעבירה לתבנית קטנה, אופנה כמה דקות ויודעת שמחר יהיה לי חטיף תירס טעים שיזכיר לי את החורפים של ילדותי, וגם את אמא שלי, שניסתה להפוך את הממליגה שלנו לפולנטה איטלקית וסקסית, ודי נכשלה.

פולנטה של חורף

המרכיבים:
חצי קילו קמח תירס
50 גרם חמאה
7 כוסות מים רותחים
רבע כוס חלב
50 גרם פרמזן
100 מ"ל שמנת חמוצה 9 אחוז או יוגורט עזים סמיך
מלח

להגשה:
עגבנייה סחוטה לקישוט
גבינה בולגרית

אופן ההכנה:

אין פשוט מזה - בניגוד לפולנטה קלאסית שאותה מבשלים שעה ארוכה על אש קטנה תוך ערבוב בלתי פוסק, את הממליגה אפשר להכין תוך עשר דקות, רבע שעה.

1. ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים מים רותחים וחלב ומרתיחים שוב.

2. מתחילים לזלף באיטיות רבה את קמח התירס לתוך המים תוך כדי ערבוב איטי (זה יכול לקחת כמה דקות). כשהתערובת מתחילה להסמיך ומרגישים התנגדות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את השמנת והמלח וממשיכים לערבב עד שנוצרת דייסה סמיכה וחלקה. מוסיפים את הפרמזן (משאירים קצת בצד להגשה) וממשיכים לערבב קלות עד שהוא נבלע בתערובת.

3. מגישים עם עגבנייה סחוטה מעלה, פרמזן, פירורי גבינה בולגרית טובה או שמנת חמוצה.

4. אם נשארו שאריות, העבירו אותם לקערה קטנה ועמוקה או לתבנית, שטחו והניחו לזה להתקרר. בגלל העמילן, התערובת תתקשה לכדי יחידה אחת, שמאוחר יותר אפשר לחתוך לפרוסות ולאכול קר, כמו חטיף, או לחמם בתנור כמה דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את הפולנטה של טעימא עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד ללא אפייה
>> אוזני המן שוקולד-חלבה לפורים