סוף שבוע חורפי לפניי, ואני בהכנות לחגיגות יום ההולדת ה-80 לחמותי. לכבוד המאורע יתכנסו בביתנו בצפון 15 אורחים מכובדים לארוחת ערב ותכנית אמנותית הכוללת ברכות, מופע מוזיקלי וסרט שהוכן במיוחד. אירועים כאלה תמיד עוטפים אותי בתחושה משפחתית, ומצד שני גורמים לי לגעגועים עזים לאמא שלי שמפסידה כל כך הרבה. לא חגגנו לה יום הולדת 60, היא לא לקחה חלק בחתונה של מתן או שלי ולא תהיה סבתא לנכדים שיבואו.
לקראת כל אירוע שמתקיים אצלנו אני פולשת לקופסת המתכונים של אמא ובוחרת כאלה שיתאימו, יכבדו את האירוע וייטיבו עם כל המשתתפים. עוד הרגל שרכשתי מאמא שלי הוא לבדוק מבעוד מועד מי לא אוכל מה, מי לא אוהב, מי שומר על דיאטה ומי מקפיד על תזונה מיוחדת, כך שכולם יוכלו ליהנות מהאוכל והפינוקים בלי להתייסר או להתפתות שלא לצורך.
באירוע הזה לקחתי על עצמי את הכנת עוגת יום ההולדת (עוגת שוקולד פאדג' כפולה של נייג'לה), חלות (מתכון ישן של אמא מיקי), ממרחים (ממיטב השפים האהובים עליי), אורז אחד אחד ומרק מחמם ועשיר במיוחד, שימלא לכולם את הבטן, יחמם את הלב והגוף ולא יעייף לקראת התכנית האמנותית העתידה לבוא. מאחר שאני נתקלת במרקים כתומים כמעט בכל ארוחה חורפית שאני מוזמנת אליה, החלטתי לגוון עם מרק תפוחי אדמה וגזר בתוספת כופתאות גבינה טעימות, לפי מתכון של אמא מיקי כמובן. היא אולי לא נמצאת באירועים האלה, אבל האוכל והמסורת שלה מלווים כל אחד ואחד מהם.
מרק תפוחי אדמה עם כופתאות גבינה
המרכיבים:
למרק:
50 גרם חמאה לאידוי
בצל גדול קצוץ
3 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים גס
2 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים גס
מלח אטלנטי
פלפל גרוס
כמון או כורכום, לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמנת מתוקה (לא חייבים)
לכופתאות:
100 גרם גבינת כנען
ביצה
2 כפות סולת
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. המרק: ממסים את החמאה בסיר רחב ומאדים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הגזר ומאדים. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים, מערבבים ומבשלים מכוסה שעה על אש בינונית (מוודאים שתפוחי האדמה והגזר רכים).
3. כעשר דקות לפני סיום הבישול מוסיפים פטרוזיליה ושמנת מתוקה.
4. בינתיים מכינים את הכופתאות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומכניסים למקרר לשעה.
5. לאחר שעה מרתיחים מים בסיר בינוני, מוציאים את התערובת מהמקרר, מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים קטנים. זורקים למים ומבשלים עד שהכדורים צפים למעלה. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצלחת.
6. ההגשה: יוצקים מרק לצלחת עמוקה ומוסיפים כופתאות.