אוכל
צילום׃ עודד קרני

פסטה בשמנת ופטריות

קבלו את הרוטב הכי כבד ומשמח שיש, עם פסטה רחבה ואפילו סתם ככה על חלה טרייה. כמה כיף להיות פחמימה

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 01/06/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 3008 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אמא שלי התמחתה בבישול איטלקי עוד הרבה לפני שזה היה אופנתי. מעבר לעובדה שהבולונז שלה נודע למרחקים, ולמעשה עד היום אף אחד במשפחה לא הצליח להגיע לקרסוליו, מגוון הרטבים שהיא הכינה לפסטה יכול לעורר את מיצי הקיבה גם של טבעוני אדוק. אחד הפינוקים הגדולים היה רוטב האלפרדו שלה, שזכה לשדרוג משגע: בארוחת שישי, כשהיינו יושבים לשולחן, היא היתה מניחה פרוסה עבה (מאוד) של חלה טרייה ומתוקה במרכזה של צלחת קטנה, ויוצקת מעל רוטב סמיך עשיר בפטריות ושמנת.

תשאלו מה בין ספגטי אלפרדו לחלה? אז אני אגיד לכם. היתרון הגדול של הפסטות האיטלקיות הוא שאחר כך אפשר לנגב בהנאה את הרוטב שנשאר בצלחת שלהן, עם מה שנשאר מהקלזונה או הפוקצ'ה שהוגשו קודם. אמא שלי לקחה את הרעיון הזה צעד קדימה, ומראש פינקה את החלה ברוטב הסמיך שכל פחמימה הייתה שמחה לטבוע בו.

מאחר שהיא הקפידה על נימוס צבאי (ככה סבא אורי חינך אותה) אסור היה לאכול את החלה עם הרוטב בידיים, וכולנו מצאנו עצמנו כמו אנגלים, חותכים את החלה בעזרת סכין ומזלג וטובלים אותה בעדינות ברוטב. הרוטב המושלם הזה, של שמנת ופטריות, נקרא בקרב האיטלקים אלפרדו ונהוג להגיש אותו עם פסטה רחבה, כמו פטוצ'יני או טליאטלה.

אגב, עד לכתיבת שורות אלה לא אכלנו אלפרדו יותר מעשר שנים, בגלל הרגישות שהתגלתה אצלי ללקטוז, אבל ההכנות של המנה שלחו אותי לקחת שני כדורים ולטרוף קערה עמוקה, מלאה בטליאטלה ורוטב שמנת, שניגבתי עם חלת בריוש טרייה.

מרכיבים (4 מנות):

קופסה של פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

קופסה של פטריות פורטובלו – חתוכות לששה או שמונה חלקים

500 מ"ל שמנת 32%-38%

בצל גדול קצוץ

75 גרם חמאה

מלח גס

פלפל גרוס

קורט מוסקט

500 גרם ספגטי/ספגטיני/טליאטלה

50 גרם פרמזן להגשה

6 ליטר מים רותחים

כלים

סיר 6 ליטר עמוק

קרש חיתוך

סכין חיתוך

מסננת פסטה

מחבת גדולה עמוקה יחסית

כף עץ

קערת ערבוב גדולה

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את המים בסיר הגדול. מוסיפים כפית מלח ואת הפסטה, ומבשלים לפי הנחיות היצרן.

2 מתחילים להכין את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שנהיה שקוף.

3 מוסיפים את הפטריות ומאדים עד שהן מתרככות אבל לא מתקווצ'צ'ות. מוסיפים שתי כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים בעדינות.

4 מוסיפים את השמנת ומערבבים בעדינות עד רתיחה.

5 מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומורידים מהאש. מוסיפים כרבע כוס ממי הבישול ומערבבים.

6 שוטפים את הפסטה במים קרים, מעבירים לקערת ערבוב גדולה, יוצקים את הרוטב עם הפטריות ומערבבים בעדינות. מחלקים לקערות, מפזרים פרמזן ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות