לא יודעת אם שמתם לב, אבל אנחנו כבר בשלהי אוקטובר – וחורף לא נראה כאן. בתור שונאת קיץ ידועה, כבר בראש השנה אני מאווררת את בגדי החורף והופכת לאדם מלא תקווה. בשבועות האחרונים מזג האוויר מתעתע, ובשעות הערב, כשאפשר לנשום והטמפרטורה יורדת מתחת ל-27 מעלות, אני מתפלשת לי במתכוני מרקים, מפנטזת על גשם והתחפרות בפוך.

מרקייה סגורה (צילום: תומר פרת)
המרקייה הכי יפה שלי. מעניין מה יש בפנים|צילום: תומר פרת
מרקייה פתוחה עם מרק מינסטרונה (צילום: תומר פרת)
מרק! אל תתקטננו, החורף עוד שנייה כאן|צילום: תומר פרת

באחד הימים החמים של השבוע, כשישבתי עם גילי אחותי לקפה ושוב קיטרתי על האקלים, שמונע ממני להעמיד סיר מרק כמו שצריך, היא שאלה: "את זוכרת את היום הזה, הגשום, שאמא באה לקחת אותנו מבית הספר בלי הודעה מוקדמת, דחפה אותנו רטובות לאוטו ולקחה אותנו הביתה? ואז היא ייבשה אותנו לאט לאט עם מגבות, הוציאה בגדים יבשים וחמים, הושיבה אותנו מול הטלוויזיה והגישה לנו מרק ירקות מהביל וטעים? זוכרת?".

לא זכרתי. יכולתי לחשוב על עשרות פעמים של אכילת מרק טעים מהרפרטואר של אמא שלי, זכרתי גם איך היא הייתה מייבשת אותנו במגבות גדולות וקשות מול תנור הסלילים, אבל המקרה שגילי התענגה עליו באותו רגע – במקרה הספציפי הזה לא הצלחתי להיזכר.

הלב שלי צנח קומה. נהיה לי קר. נתקפתי בהלה שאני מתחילה לשכוח, מאבדת אחיזה בזיכרונות הילדות והנערות, שהיו עטופים באמא שלי. התאמצתי חזק. עצמתי עיניים, וכל מה שהצלחתי לזכור הוא את הטעם של מרק הירקות העשיר, מלא הטעמים והמחמם כל כך.

הגעגוע שלח אותי להסתער על המטבח ולהכין את מרק הזיכרון הזה – שיחזיר לי עוד דקה אחת מהריח המתוק של אמא שלי, הקול שכל כך דומה לשלי והחיבוק שהצליח להפיח תקווה גם במי שכבר איבד אותה.

לא אכפת לי שהקיץ עדיין שולט בעיר. אני מתעלמת מאחוזי הלחות ומהעובדה שהחורף כנראה יעשה הופעת אורח קצרה בלי לתת לי אפילו הזדמנות להתרגל. פתחתי חלון, ישבתי על הספה עם קערת מינסטרונה ואכלתי ואכלתי ואכלתי. עד שנזכרתי. אבא שלי היה אומר על זה: "בדיוק מה שרשם הרופא".

מרק מינסטרונה (צילום: תומר פרת)
מינסטרונה. בריאות לגוף ולנפש|צילום: תומר פרת

מרק המינסטרונה של אמא מיקי

המרכיבים:
50 גרם חמאה לאידוי
בצל
תפוח אדמה
3 גזרים
2 קישואים
כרובית
שעועית ירוקה
קופסת פטריות שמפיניון טריות
עלי סלרי
אפונה (אפשר מקופסת שימורים, וגם סנפרוסט עובד)
תירס (כנ"ל)
קופסת שעועית לבנה ברוטב עגבניות (אני אוהבת את של היינץ)
2 כפות רסק עגבניות
אורגנו יבש
מלח
פלפל שחור
לחובבי הטעם המודגש: 2-3 ענפי תימין

כלים:
סיר מרק גדול עם מכסה
קרש חיתוך
סכין גדולה לחיתוך הירקות
סכין קטנה לקילוף הבצל
פותחן קופסאות (אם משתמשים בתירס או אפונה משומרים)

אופן ההכנה:

1.קולפים, שוטפים וקוצצים את כל הירקות (למעט הפטריות, שאותן מנגבים).

2.ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא שקוף.

3.מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים ונותנים להם להתבשל קלות כחמש דקות, תוך כדי ערבוב.

4.מוסיפים את השעועית ורסק העגבניות, מתבלים ומערבבים.

5.מוסיפים מים עד שהם מכסים את תכולת הסיר, ומוסיפים עוד שתי כוסות. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

6.לאחר הרתיחה מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-45 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו כדורי בשר
>> לכל הטורים של טעימא
>> הצטרפו לקבוצת "טעימא" בפייסבוק