יום השנה השישי של אמא שלי מתקרב ואני מתקשה להאמין שעברו כל כך הרבה שנים. לפני שש שנים עמדנו המומים ובוכים מול הקבר הפתוח, מאות אנשים, בהם חברים, מכרים, קולגות ובני משפחה, וסירבנו להיפרד.
בשש השנים האלה כל אחד מבני המשפחה זכר את אמא שלי בדרך אחרת. אני בחרתי, מעבר לכך שהיא תמיד בלבי ובמחשבותיי, לבשל את המתכונים שלה, להיזכר בריחות ובטעמים, במגע, בשיחות, בחיוך ובה ככולה. בשש השנים האלה עברנו כל כך הרבה. הפכנו ממשפחה שבורה למשפחה מאוחדת וחזקה, שמחנו בחתונות משפחתיות, גדלנו (מיכל, תומר ועידית נוספו למשפחה) ואנחנו עוד צפויים לגדול בשני תינוקות בנים בחודשים הקרובים, שינינו מקומות מגורים ועבודה, אבל תמיד תמיד שמרנו על מסורת של ארוחות משפחתיות קולניות ושמחות, מלאות אוכל וחוויות משפחתיות.
לכבוד יום השנה שיחול בשבוע הבא, בו סביר להניח לא אוכל לעמוד לצד הקבר (מפאת הריון מתקדם במיוחד ומרחק נסיעה גדול מאוד מבית הקברות), בחרתי מתכון מתוך מחשבה שהוא מאוד מאפיין את אמא שלי: מתקתק אבל עם טוויסט, מרשים אבל קל הכנה, פשוט אבל מתוחכם וכמובן, טעים במיוחד. את המתכון אמא קיבלה מרפאלה, אחת החברות הכי הכי טובות שלה, וכמובן שמרה אותו בקופסת המתכונים, שזה כמו לשמור אותו קרוב ללב.
המרכיבים:
קופסת תרד טרי / צרור עלי מנגולד נקיים מסיבים לבנים, שטופים וחתוכים דק (הקפידו על הקיצוץ הדק)
תותים שטופים וחתוכים
לרוטב:
2 כפות שומשום
כף פרג (או קצח)
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן רגיל
1/4 כוס חומץ תפוחים
כף רוטב ווסטרשייר (מה זה? בלינק)
מעט פפריקה
בצל לבן קטן, חתוך
אופן ההכנה:
1. שוטפים ומייבשים את העלים ושמים בקערה, מפזרים מעל את התותים השטופים והחתוכים.
2. מכינים את הרוטב: מעבירים בבלנדר או עם בלנדר מוט את מרכיבי הרוטב, עד שמתקבל רוטב אחיד ומערבבים היטב עם העלים והתותים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!