יש אנשים שלא יכולים לאכול את הבשר שלהם בלי רוטב. יש אנשים כמו אבא שלי, שלא משנה במה העוף או הבשר שלהם שוחה, הם צריכים חרדל. את אמא שלי הצורך הזה די עצבן. את ההרגל הדי מגונה הזה רכש אבא שלי בשנים של מריחת חרדל על רגל קרושה, גפילטע פיש, דג בקלה בטחינה וחלה של שבת. כל מאכל שנפל לידיו ולפיו בבית אמו זכה ליחס שווה: מריחה בכמויות של חרדל.
בתחילת נישואיהם אבא שלי ביקש חרדל כמעט עם כל מאכל שאמי הגישה. אמי הייתה מכרכמת פניה, עושה פרצוף נעלב ומסרבת. עם השנים אבא שלי למד שיש מאכלים שלא מחייבים תוספת טעם או רוטב והצליח להתמודד איתם כמו שהם, ואפילו ליהנות. לפעמים הוא עוד עשה נסיונות: ניגש למקרר, הוציא לעצמו חרדל ובזהירות פתח את המכסה, עד שאמא שלי הייתה שולחת בו מבט מזרה אימה. לפעמים הוא אפילו היה מספיק למרוח את החרדל על הקציצה לפני שאמא שלי ראתה. פעם אחת, אמא שלי עשתה לו קטע והגישה חזה עוף ששהה שעות ברוטב חרדל. במקרה הזה, אבא שלי נאלץ לוותר על התרגיל הקבוע שלו ופשוט ליהנות מהמנה כמו שהיא, בלי תוספות, ובלי תלונות.
המרכיבים:
למשרה:
1/2 כוס מיץ לימון
כף וחצי גרידת לימון
1/4 כוס חרדל
כפית מלח
פלפל גרוס
פלפל אדום חריף (טרי)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
חזה עוף שלם, פרוס לפרוסות של שניצל
כלים:
קערת ערבוב
מחבת גריל
כף
כפית
סכין חיתוך
קרש חיתוך
אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה ומשרים את העוף לשש שעות לפחות במקרר.
2. צולים חמש דקות על מחבת גריל, או בתנור על רשת חמש דקות לכל צד.
תקתקנו לכם את ארוחת הערב? שמחים לשמוע. עכשיו תעשו לנו לייק