החורף כאן. זאת אומרת, שוב כאן. החורף הישראלי מצליח לבלבל אותי כל פעם מחדש. אני מתכוננת לעונה הכאילו קרה: מורידה פוך, מסדרת ארון, קונה מטריה חדשה במקום זו שהשארתי באיזה מקום או שלא עמדה ברוחות, ובעיקר - מתפלשת במתכונים של מרקים באוסף ספרי הבישול, וכמובן-בקופסת המתכונים של אמא שלי.

מרק עגבניות של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מרק עגבניות אמיתי של אמא מיקי. אין כמוהו בעולם|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כשגרתי בניו יורק החורף שימח אותי מאוד, בניגוד לשאר התושבים כנראה. הבגדים החמים, הסיילים בחנויות, המנות החורפיות במסעדות, ושלל ההזדמנויות להכין ולאכול מרק טעים ומנחם. המחברת המפורסמת איתה נסעתי לניו יורק, צפנה בחובה שלל מתכוני מרקים מצוינים, ואפילו המתכון הפותח שלה הוא מרק עגבניות משובח, שמגיע עם הקדשה מאמא, כזו שגורמת לי לחייך בכל פעם שאני פותחת אותו.

מרקים, יש לציין, הם משהו די אינטואיטיבי וחופשי. ברגע שמבינים איך זה עובד, אפשר להשתעשע עם המרכיבים כך שכל פעם יצא מרק חדש ומפתיע. אבא שלי כבר פיתח מומחיות בזה והמרקים שלו מחממים אותנו ומגרים את בלוטות הטעם כל פעם מחדש, בעיקר כשאנחנו מקבלים הביתה צנצנות מלאות וריחניות אחרי כל ארוחה.

מתכונים למרק עגבניות יש ברשת בשפע, ספרי המתכונים גם הם עלו על הגל, אבל מרק עגבניות כמו של אמא מיקי, יש רק אחד. אם תעשו אותו באהבה כמו אמא שלי, מובטח לכם חורף חם וטעים במיוחד.

מרק עגבניות של טעימא - המתכון (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מגיע עם הקדשה מאמא, כזו שגורמת לחייך|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק עגבניות אמיתי של אמא מיקי

המרכיבים:
2 קילו עגבניות בשלות
צרור פטרוזיליה
שני תפוחי אדמה
בצל גדול
מלח גס
פלפל גרוס
כף שמן זית

להגשה:
קרוטונים
שמנת חמוצה
בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

1. חותכים את העגבניות לחצי, לרוחב (לא איפה שהחיבור לגבעול).

2. מחממים סיר רחב, מוסיפים שמן זית ומחממים קלות.

3. מניחים את העגבניות כשהבסיס הפתוח פונה כלפי מטה ומסדרים בקומות. נותנים לעגבניות להזיע ולהגיר נוזלים.

4. כשהעגבניות רכות, הקליפה נפרדת מהן והנוזלים בחוץ, שולפים הקליפות ומערבבים.

5. מוסיפים לסיר שני תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס, בצל קלוף וקצוץ, פטרוזיליה ותבלינים, מכסים במים ומרתיחים.

6. אחרי כ-45 דקות, הכל רך והמים מלאים טעמים. מוציאים את הפטרוזיליה ונותנים להכל להתקרר.

7. מעבירים לבלנדר את הירקות עם חלק מהנוזלים וטוחנים. אם זה יוצא סמיך מדי, מוסיפים מים מהסיר וטוחנים עד לעיסה חלק וסמיכה. למרקם חלק, מעבירים את המרק דרך מסננת.

8. בהגשה: מוסיפים חתיכת בזיליקום טרי, שמנת חמוצה וקרוטונים תוצרת בית.

>> בשבוע שעבר הכנו צלי בקר ביין ופירות יבשים
>> גם לביסלי נולדה גרסת שטוחים, ועוד מוצרים. הצרכנייה


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים