אני לא מאמינה שעבר חודש מאז שעזבנו את תל אביב ועברנו לגליל. חודש של אוויר צלול, רוח נעימה, חניה בשפע, אנשים נחמדים והמון המון בישולים. הצפון, למי שלא יודע, אולי משופע בבתי קפה ומסעדות, אבל ההיצע מפוזר מרחק קילומטרים לא מעטים מהבית ובכלל. מאחר שאחת האהבות הגדולות ביותר שלי היא אוכל, ואכילה במסעדות היא חלק מהעונג, אני מרגישה קצת חוסר בחוויה הזו. אמנם ביקרנו בכמה מקומות נחמדים, אבל גם התקציב (בגליל יש בעיית תעסוקה לא פשוטה) וגם ההיצע גורמים לי געגוע קל לתל אביב (שעובר דקה אחרי שאני טועמת מנה שהכנתי בהנאה במטבח המרווח והמואר שלי כאן).

גלילות סלמון עם גבינת עזים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
כשאין סושי אוכלים סלמון (ונהנים חבל על הזמן)|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

יותר מהכל חסר לי סושי. מעולם לא הכנתי סושי בבית, ולמרות שהמשפחה היקרה שלי עשתה בזמנו סדנה, ואמי פינקה אותנו לעתים קרובות בסושי איכותי תוצרת בית – אני מעולם לא שלחתי ידי בסטיקי רייס ובמחצלת, וכנראה שגם כאן זה לא יקרה. מאחר שטרם מצאתי כאן סושייה טובה ובמחיר שפוי, הלכתי בינתיים על פשרה ויזואלית: גלילות סלמון ממולאות בגבינת עזים חריפה, שנראות כמו רולים חמודים ומזכירות בחריפות ובסלמון חוויית סושי אחרת.

גלילות סלמון וגבינת עזים

המרכיבים:
200 גרם סלמון נורבגי מעושן, מופשר
150 גרם גבינת עזים 16%
כף גדושה חזרת לבנה (יש בסופרים)
פלפל שחור גרוס
מספר גבעולי עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גבינת עזים עם חזרת, קמצוץ פלפל ועירית קצוצה (משאירים קצת עירית בצד לקישוט).

2. פורשים ניילון נצמד על משטח העבודה ודואגים שיישאר במקומו.

3. מניחים פרוסות סלמון בחפיפה כך שתיווצר שכבת סלמון אחידה ומלבנית (כמות הסלמון מספיקה לשני גלילים יפים). בעזרת מרית מורחים בעדינות שכבה אחידה ודקה של הגבינה מהקצה הקרוב של הסלמון לכיוון הצד שני. משאירים רווח של סנטימטר בצדדים.

4. עכשיו, ממש כמו סושי: בעזרת הניילון מגלגלים בעדינות את הסלמון תוך כדי הידוק (מקפידים שהניילון יישאר מעל ולא ישתלב בגלגול). מסיימים לגלגל ומהדקים. סוגרים בקצוות את הניילון הנצמד. מניחים בקופסה גדולה ומכניסים למקפיא ללילה, או מינימום ארבע שעות.

5. כשעה וחצי לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ומעבירים למקרר להפשרה חלקית. בעזרת סכין חדה ללא שיניים חותכים בעדינות פרוסות נדיבות.

6. מפזרים מעט עירית קצוצה ופלפל גרוס, ומגישים עם סלט ירוק, קרקרים, טוסטונים או אפילו חלה מתוקה.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בטטות ובוטנים משגע
>> המנות הכי יקרות בארץ