בשלוש השנים שאני כותבת את הטור הזה, תמיד שואלים אותי מה המאכל של אמי שאני הכי זוכרת. מה הטעם שנשאר חקוק בחך שלי וצרוב בזיכרון. אני מתקשה לענות על השאלה הזו כי כל שנות חיי מוקפות בריחות, טעמים, זיכרונות וגעגועים לאוכל של אמי. אין מנה אחת שתייצג נאמנה את ידי הזהב שלה, את החוש המפותח והטעם המשובח, מנה שתיחשב כמנת הדגל ותשאיר בצד מנות אחרות, טובות לא פחות, במקום נמוך יותר על דוכן המנצחים. אי אפשר להשוות בין עוגיות חמאה או שקדים נימוחות לשוק טלה ריחני ורך, בין מרק שעועית מנחם לעוגת גבינה מושלמת או בכלל בין בולונז משגע ללביבות חנוכה פציחות וחמות. כל כך הרבה מנות מופלאות יש ברפרטואר של אמא מיקי, שלבחור ביניהן זה כמו לחשוב איזה אח או בן משפחה יותר אוהבים.
שלוש שנים של כתיבת הטור לוו בהמון רגעים מרגשים, בבכי של געגוע או תסכול, בשמחה על הצלחה של מנה או באכזבה על נפילה של עוגה. בחוסר הבנה של מתכון ובסיפוק שבפיצוח מתכון לא ברור ובישול מנה מושלמת ודומה למקור. מעולם לא פרסמתי מתכון שלא נוסה קודם. במקרים של מתכונים חסרים נדרשו התייעצויות עם חברות בשלניות, קונדיטוריות ויודעי מטבח ידועים. היו מנות מורכבות יותר או פחות, וכולן, ללא יוצא מן הכלל, הגיע מהכרטסת של אמא מיקי, או מהמחברת שכתבה לי כשנסעתי לניו יורק. מתכונים בכתב ידה, כל אחד מהם השאיר זיכרון ספציפי או כללי על לוח לבי ובראשי.
אחרי שלוש שנים כאלה אני יוצאת לחופשה משמחת. לרגל לידתו הצפויה של בני הראשון - נכד לאמא מיקי, שלא תזכה לראות אותו כאן, שישמח את בני המשפחה שלי ושל זוגי האהוב ושל חברינו ומכרינו. כולי תקווה שגם בחודשים הראשונים של האמהות אמצא את הזמן להיכנס למטבח ולהתקין מאכלים, ליהנות מתהליך הבישול והאפייה ומשביעות הרצון של הסועדים. מבטיחה להיפגש כאן שוב עם מתכונים, חוויות קולינריות והרבה אהבה לאוכל.
בינתיים אני נפרדת עם מתכון מקסים לעוגיות אניס. עוגיות שמנמנות על בסיס שמרים, עם טעם מיוחד שלא ישאיר אף אחד אדיש.
עוגיות אניס
המרכיבים:
כף גדושה אניס טחון
קורט מלח
חצי כוס סוכר
30 גרם שמרים
חצי כוס מים
200 גרם חמאה מומסת
חצי קילו קמח רגיל
למריחה:
ביצה טרופה
שומשום או קצח
אופן ההכנה:
1. מכניסים למערבל מזון את האניס, המלח והסוכר ומערבלים.
2. מוסיפים את השמרים ומערבלים. מוסיפים את המים והחמאה המומסת.
3. מוסיפים את הקמח ולשים את הבצק כמה דקות טובות כדי שיהיה גמיש ורך. אם מרגישים שחסרים נוזלים מוסיפים עוד שתיים-שלוש כפות מים. מניחים לתפיחה באזור חם לשעה-שעתיים.
4. לשים שוב את הבצק ביד ויוצרים עוגיות: לוקחים חתיכת בצק, מגלגלים לעיגול ואז מגלגלים על משטח הלוך ושוב עד שנוצר מעין גליל. סוגרים את הגליל לעיגול רגיל או לצורת בייגלה.
5. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או קצח. מניחים לתפיחה של עוד חצי שעה.
6. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים 25 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות (שווה לבדוק כבר אחרי 20 דקות, ולהוציא אם הן זהובות).
>> לכל המתכונים של טעימא
>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום!
>> לכל המתכונים לשבועות