אם יש חג שאני לא מסתדרת איתו טוב זה שבועות. בעיקר בגלל הרגישות שלי לחלב ומוצריו. אמא שלי, לעומת זאת, הייתה חובבת גבינות ידועה ובשבילה חג השבועות היה חגיגה שלמה והזדמנות להפגין כישורים קולינריים "גבינתיים".
את החג האחרון שלה חגגנו בדיוק לפני חמש שנים בדירתי השכורה עם כל בני המשפחה בארוחת ערב חלבית, שכללה, בין היתר, מאפה פילו עם גבינות פיקנטיות, תרד בגבינות, לזניה צמחונית, סלטים, עוגת גבינה אפויה מופלאה, לחמניות גבינה וכדורי לקטזין. מאחר ואז עוד לא התמחיתי בבישול ואפיה כמו היום, גייסתי למשימה את רינת, חברתי האהובה, שהיא לא רק בשלנית ואופה נהדרת, היא בעיקר יודעת להרגיע ולייעל אותי.
אחרי מאבק עם בצק הפילו ותפילה שעוגת הגבינה לא תיפול, עברנו להתקנת לחמניות גבינה אפויות, תפוחות וטעימות: העמדנו את המתכון בכתב ידה של אמי מול העיניים, אספנו מרכיבים, ערבבנו חומרים, גלגלנו כדורי בצק מקושטים בשומשום והכנסנו אותם לתנור. עשרים דקות אחר כך, גילינו את השפעתה של אבקת האפייה כשצפינו בלחמניות ענקיות, תפוחות ודבוקות אחת לשנייה, כמו אבובים שנסחפים בירדן.
אחרי שצחקנו צחוק פרוע של עשר דקות לפחות, ניגשנו למלאכת ההפרדה של הלחמניות הטעימות. לאורחים, שלא השאירו אף לא לחמנייה ענקית אחת על הצלחת, הגודל לא שינה, ואמא שלי, שנתנה לי את המתכון בלי לציין את חשיבות הריווח וגודל הלחמנייה שתופחת באפייה, הייתה מרוצה ושבעה. מה אכפת לה באיזה גודל הלחמניות, העיקר שהבת שלה הולכת בדרכה.
לחמניות גבינה אפויות
מרכיבים:
350 גרם קמח תופח (חבילה 1) או קמח רגיל + שקית אבקת אפיה
200 גרם חמאה לא קרה חתוכה לקוביות
250 גרם גבינה לבנה 9% (קופסה)
200 גרם גבינת פרמז'ן או ריקוטה מגוררת
ביצה
חלמון ביצה (להברשה לפני האפייה)
פירורי שומשום או קצח
מלח
פלפל
כלים:
קערת ערבוב
כף
תבנית אפיה שטוחה
נייר אפיה
מברשת להברשת הביצה
מזלג לטריפת הביצה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. מכניסים לקערת ערבוב קמח, חמאה, גבינה לבנה, גבינה מגוררת, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. על מגש עם נייר אפיה, מגלגלים עיגולים קטנים ומניחים אותם ברווחים גדולים בתבנית.
4. מברישים עם חלמון ומפזרים מעט שומשום או קצח.
5. מכניסים לתנור ל-20 דקות. בודקים אם הבצק התקשה וקיבל צורה. במידה ולא, משאירים עוד חמש דקות.
>> בשבוע שעבר חגגנו עם עוגת גבינה בטעם של פעם, שגם מתאימה לשבועות