כמו בכל פעם שהמקרר עושה קולות של מצוקה מהריק שבתוכו, וזוגי שיחיה מתלונן שאין מה לאכול, אני נזכרת בכל הפעמים שהתלוננו בפני אמא שלי ש"המקרר ריק!, אין מה לאכול!" שעה אחר כך היו עומדות שלוש מנות על השולחן והיינו פוערים עיניים בלי להבין איך מהשאריות במקרר וההפתעות בארון יצאו כאלה מנות מגרות ומעוררות תיאבון. אני מצידי, חוזרת על המסורת הזו בכל פעם שזוגי עומד מול המקרר במשך דקות ארוכות (תסגור את הדלת, הוא לא יתמלא בזמן שתבהה) ותוהה במה ימלא את בטנו, ועדיף בפחמימות.

טארט בצל (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
טארט בצל מקורמל. אפילו כשאין כלום בבית|צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

ברגעים כאלה, המהלך הבטוח לעשייה הוא פסטה ברוטב מאולתר (יוצא הכי טוב!), אורז עם תוספות של מה שיש, או פשטידה (קיש למי שרוצה להשקיע, כי חמאה, קמח וביצים תמיד יש במקרר, רק שזוגי לא באמת יודע מה לעשות איתם). מגוון הפשטידות והקישים שמוגשים בביתי לא מפסיק לגדול. אני מזכירה לכם שפעם חשבתי שפשטידה זה עניין של שאריות וחסר שיק קולינרי, היום אני מאמינה אדוקה בפשטידות, קישים, טארטים ושלל מאכלים עשויים מבצק ומילוי מקרי.

עשיתי פעם ניסוי ובדקתי מה יש תמיד בבית, שבוע אחרי הקניות, רגע לפני הרשימה שמלחיצה אותי כל פעם כשאני נוסעת לסופר: מתברר שהמצרכים הקבועים שוכנים בארון "היבשים": פסטה או אורז, עדשים או בורגול, עגבניות משומרות או רסק עגבניות (משום מה זה תמיד זה או זה, לא שניהם יחד), קמח וסוכר. במקרר תישאר תמיד ביצה בודדה, חבילת חמאה (גם ברגעי השבר בהם האמירו מחירי החמאה), ירק שאפשר לקלות או לטגן ושאריות גבינה. בצד, בסלסלה יינצל בצל או אפילו כמה, וראש שום. אז ברור שאפשר להרים מזה מנה מפוארת, ואם יש לכם כמה בצלים סגולים יפים ומרכיבים לבצק פריך (או בצק עלים שאפשר להפשיר בקלות), שיחקתם אותה, אפשר להכין טארט בצל מקורמל לתפארת שישמח כל רעב.

טארט בצל הפוך (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
וככה הוא נראה אחרי שהופכים אותו|צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

המרכיבים:
לבצק הפריך:
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
ביצה
קורט מלח
2-3 כפות מים (מתחילים עם 2, מוסיפים עוד אחת אם צריך)
הערה: אפשר להשתמש בבצק עלים במקום

למילוי:
100 גרם חמאה
כוס סוכר חום או דמררה
3 כפות מים
7 בצלים סגולים יפים, קלופים וחצויים לרוחב

תבנית פאי בקוטר 26

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר מלח וחמאה ומערבלים. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד. אם הבצק מתפורר, מוסיפים מעט מים ומערבלים. (לא לערבל יותר מדי, הבצק יהפוך שומני ויאבד מפריכותו). מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה עטוף בניילון נצמד.
מי שרוצה לחסוך עבודה יכול להשתמש בבצק עלים. התוצאה דומה אבל לבצק פריך יש את היתרונות והטעם שלו.

2. מכינים את המילוי: במחבת רחבה ממיסים חמאה, מוסיפים את הסוכר והמים ומערבבים על אש בינונית עד שנוצר קרמל. זהירות לא לשרוף.

3. מניחים את הבצלים עם החלק השטוח כלפי מטה ומבשלים מספר דקות עד שהם מתרככים. הופכים צד בעדינות בעזרת מרית, ונזהרים שהטבעות לא יתפרקו וייפרדו מהקליפה. מבשלים עד שהבצלים מקבלים גוון עמוק ויפה והם רכים.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות. 

5. משמנים את התבנית במעט חמאה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים. על התבנית המשומנת מניחים את הבצלים צמודים ומסודרים כשהחלק השטוח צמוד לתחתית והחלק המעוגל כלפי מעלה. מניחים את הבצק מעל הבצלים כך שיכסה הכל ומהדקים בצדדים כלפי פנים התבנית. מכניסים לתנור לחצי שעה, עד הזהבה והופכים ממש לפני ההגשה בזהירות, שהכל ישאר יחד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עוגות לפסח: 6 מתכונים מצטיינים
>> כל המתכונים שאתם צריכים לפסח