יש אנשים שחושבים שבישול זה יאק. שזה לוקח זמן, מסובך ומלכלך. יש אנשים שמוכנים לשלם הון במסעדות ולא לבשל בבית. תכלס, למה להם? אני לעומת זאת, מאוד אוהבת לבשל והבלגן והלכלוך לא מפריעים לי (בעיקר כי זוגי היקר הוא זה שמנקה אחרי). מצד שני, לפעמים, כל מה שמתחשק לי זה אוכל משובח בלי להשקיע הרבה זמן. בדיוק בשביל זה המציאו את מנות הרושם: טעימות, מרשימות וקלות לעשייה. בין המנות האלה אפשר למצוא סוגים של פסטות ומנות קדירה, תבשילים, מרקים טחונים דגים בתנור, סטייקים ועוגות בחושות.
אמי היקרה, אמנם הייתה מבשלת גם מתכונים מורכבים מסובכים, אבל אנחנו אהבנו המון מנות בסיסיות, כאלה שלא דורשות הרבה זמן עבודה או כמות מצרכים גדולה, והיו טעימות להפליא ומרשימות במיוחד. אחת המנות שאני הכי אוהבת היא סלט ירוק עם ברוסקטות גבינת עזים. בארוחות שישי, אמי הייתה מפזרת לכל סועד סלט ירוק מתובל היטב ברוטב שאנחנו אוהבים במיוחד, מחלקת מספר ברוסקטות, ולפני שהייתה מתיישבת לאכול בעצמה, קולות הפיצוח של הבגט היו משתלטים על השולחן, סותמים לכולם את הפה ומשאירים אותנו שבעי רצון ועם חשק לעוד.
החיבור בין גבינת העזים העשירה והרכה, מתיקות הדבש והפציחות של הבגט הפכו את המנה הזו למנה אהובה במיוחד במטבח שלי. רק שתדעו שאם יש משהו מהיר וקל הכנה, אלו סלטים מהסוג הזה שמגיעים עם ברוסקטות חצי תוצרת בית. נראה מרשים, נטעם משגע וההכנה? לילדים!
המרכיבים:
חצי בגט טרי
חבילת (גליל) גבינת עזים מסוג פרומעז או דומה
דבש
פלפל שחור
לסלט:
קופסת עלים ירוקים מעורבים
כפית גרגירי פלפל צבעוניים
לרוטב:
1/8 כוס חרדל
1/8 כוס חומץ
1/8 כוס שמן
3 שיני שום כתושות
כף דבש
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. פורסים את הבגט לפרוסות אלכסוניות עבות. מניחים על כל פרוסה עיגול גבינה ומטפטפים על כל עיגול מעט דבש. מפזרים מעל מעט פלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור לעשר דקות.
3. מערבבים את מרכיבי הרוטב.
4. בקערת ערבוב מפזרים את עלי הסלט ויוצקים רוטב מעל, מערבבים.
5. מניחים את העלים על צלחת הגשה, מפזרים גרגירי פלפל צבעוניים.
6. כשהגבינה משחימה והבגט פריך מוציאים מהתנור, מניחים על עלי הסלט ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!