המתכון של היום הוא פשוט, טעים וקל להכנה. אנחנו הכבאים קוראים לו "האפויים", כי בעצם זורקים את המצרכים לתבנית, עם המון שמן זית, מלח ופלפל. כמובן, שחייבים גם קצת עשבים, אז מוסיפים טימין או רוזמרין, שבהחלט עושים את העבודה. הריח בתחנה שובר קירות ולפעמים גורם לנו בטעות לחשוב שאנחנו בבית בכלל.

אלקנה מבשל היון (צילום: נעם וינד)
הריח בתחנה גורם לנו לחשוב שאנחנו בבית. אלקנה ביטון|צילום: נעם וינד

המרכיבים:
קילו תפוחי אדמה קטנים
ראש שום מקולף
כרעיים של עוף או חלקים אחרים. הכמות תלויה במספר הסועדים
5 עגבניות חתוכות לרבעים
שמן זית
מלח
פלפל
כמון
טימין טרי או רוזמרין טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים מים בסיר גדול ומבשלים בו את תפוחי האדמה עם הקליפה. בסיום הבישול, מעבירים לסלסלה ומקררים מעט.

2. בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו. מועכים מעט כל תפוד קטן באמצעות כף, ומסדרים בתבנית מרופדת. בתבנית נוספת מסדרים את העוף, העגבניות ומעט שום.

3. מערבבים בקערה כוס מים חמים, כוס שמן זית טוב, מלח, פלפל וכמון. אפשר גם להוסיף צ'ילי גרוס למי שאוהב חריף. את התערובת יש למרוח על כל תפוח אדמה באמצעות כף. לאחר מכן עושים אותו דבר גם לחלקי העוף.

4. מכניסים את שתי התבניות לתנור ללא נייר כסף. תפוחי האדמה בחלק העליון של התנור כדי שיושחמו, ואת העוף בחלק התחתון. בשלב כלשהו כדאי להחליף בין התבניות. יש לאפות את הכל במשך שעה ורבע. בתאבון.

>> ואיך הוא מכין עוף ממולא?