והפעם מתכון של אשתי הילה, שהיא הבשלנית האמיתית של הבית. משקיעים 5 דקות, ואז שולחים את הסיר לכיריים לשעתיים-שלוש, שבהן לא צריך לעשות כלום, והעוף מתרכך ומתרכך, עד שהוא כמעט מתפרק. אנחנו אוהבים לאכול את המנה הזאת עם אורז "עסדה", כלומר עיסה - אורז שמבשלים ביחס של 1 ל-3 (כלומר 3 כוסות מים על כוס אורז אחת), עם מלח, פלפל וזהו. מתכון מנצח.
עוף עם פטריות
המרכיבים:
3 כרעיים של עוף, מחולקות
2 סלסלות פטריות טריות (אפשר גם שימורים)
1 גמבה, פרוסה לרצועות
5 שיני שום כתושות
תבלינים: מלח, פלפל לבן, כורכום
שמן זית או קנולה
אופן ההכנה:
1. מטגנים את העוף עד להשחמה יפה, ומוציאים לצלחת.
2. מטגנים באותו שמן את הפטריות - שלמות או חצויות - ואת הגמבה.
3. מוסיפים את השום ומטגנים עד להשחמה קלה.
4. מוסיפים כוס מים חמים ותבלינים, מחזירים את העוף ומבשלים על אש קטנה שעתיים- מגישים עם אורז.