אלקנה מבשל לחבר'ה: עוף עם פטריות
לוקח 5 דקות להעמיד את הסיר הזה, והרבה יותר מזה כדי לספר כמה טעים היה. אשתו של אלקנה מבריקה עם מתכון שגר ושכח
והפעם מתכון של אשתי הילה, שהיא הבשלנית האמיתית של הבית. משקיעים 5 דקות, ואז שולחים את הסיר לכיריים לשעתיים-שלוש, שבהן לא צריך לעשות כלום, והעוף מתרכך ומתרכך, עד שהוא כמעט מתפרק. אנחנו אוהבים לאכול את המנה הזאת עם אורז "עסדה", כלומר עיסה - אורז שמבשלים ביחס של 1 ל-3 (כלומר 3 כוסות מים על כוס אורז אחת), עם מלח, פלפל וזהו. מתכון מנצח.

עוף עם פטריות
המרכיבים:
3 כרעיים של עוף, מחולקות
2 סלסלות פטריות טריות (אפשר גם שימורים)
1 גמבה, פרוסה לרצועות
5 שיני שום כתושות
תבלינים: מלח, פלפל לבן, כורכום
שמן זית או קנולה
אופן ההכנה:
1. מטגנים את העוף עד להשחמה יפה, ומוציאים לצלחת.
2. מטגנים באותו שמן את הפטריות - שלמות או חצויות - ואת הגמבה.
3. מוסיפים את השום ומטגנים עד להשחמה קלה.
4. מוסיפים כוס מים חמים ותבלינים, מחזירים את העוף ומבשלים על אש קטנה שעתיים- מגישים עם אורז.