חמוצים מהירים
פורסים מלפפונים, גזרים וסלרי, מכינים משרה - ואחרי 3 שעות יש לכם צנצנת חמוצים לתפארת
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 26/06/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות מים
1 כוס חומץ טבעי 5%
חצי כוס סוכר
1 כף מלח
לירקות
2 גזרים בינוניים, חתוכים לעיגולים בעובי חצי ס"מ
2 מלפפונים בינוניים, חתוכים לעיגולים בעובי חצי ס"מ
2 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות בעובי חצי ס"מ
אופן ההכנה:
1 יוצקים מים וחומץ לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מחממים על להבה בינונית עד שהסוכר והמלח נמסים. מביאים לרתיחה ומכבים את הלהבה.
2 מסדרים את הירקות החתוכים בצנצנת. יוצקים את תערובת החומץ הרותחת על הירקות עד לכיסוי מושלם. סוגרים היטב וממתינים 3 שעות.
*החמוצים יישמרו במקרר כחודש.