צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
לימונים כבושים
הנה דרך מצוינת לשדרג כל מאכל: לוקחים לימונים, מכינים מהם לימונים כבושים והופ - קיבלתם תבלין סודי שייתן טעם נהדר לכל מה שתכינו
שף חיים אלוש | מסעדת וילהלמינה
| פורסם 12/11/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1/2 קילו לימונים, פרוסים
300 גרם מלח גס
כפית פפריקה מעושנת
3 יחידות פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
4 שיני שום
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד בקערה את כל החומרים היבשים.
2 מסדרים שכבת לימונים בצנצנת ועליה מניחים שכבה דקה של התערובת.
3 חוזרים על הפעולה עד לגמר הלימונים.
4 יוצקים את מיץ הלימון והשמן לתוך הצנצנת עד לכיסוי מלא, מכסים את החלל הנותר בצנצנת בבד ואוטמים עם מכסה.
5 מניחים את הצנצנת במקום קריר ויבש לחודש-חודשיים.
* תהליך הכבישה ארוך מאחר שקליפת הלימון מרה וקשה. הכבישה הארוכה מוציאה את המרירות ומרככת את הקליפה. איך יודעים שהלימונים מוכנים? טועמים. חשוב מאד: אין לגעת או לטעום עם הידיים, אלא חובה להשתמש במזלג נקי ולא אורך החיים של הלימונים יתקצר משמעותית.
המתכון באדיבות מסעדת וילהלמינה - מטבח ים תיכוני עדכני.