אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

לימונים כבושים

הנה דרך מצוינת לשדרג כל מאכל: לוקחים לימונים, מכינים מהם לימונים כבושים והופ - קיבלתם תבלין סודי שייתן טעם נהדר לכל מה שתכינו

שף חיים אלוש | מסעדת וילהלמינה | פורסם 12/11/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 קילו לימונים, פרוסים

300 גרם מלח גס

כפית פפריקה מעושנת

3 יחידות פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

4 שיני שום

1/4 כוס מיץ לימון

1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד בקערה את כל החומרים היבשים.

2 מסדרים שכבת לימונים בצנצנת ועליה מניחים שכבה דקה של התערובת.

3 חוזרים על הפעולה עד לגמר הלימונים.

4 יוצקים את מיץ הלימון והשמן לתוך הצנצנת עד לכיסוי מלא, מכסים את החלל הנותר בצנצנת בבד ואוטמים עם מכסה.

5 מניחים את הצנצנת במקום קריר ויבש לחודש-חודשיים.

* תהליך הכבישה ארוך מאחר שקליפת הלימון מרה וקשה. הכבישה הארוכה מוציאה את המרירות ומרככת את הקליפה. איך יודעים שהלימונים מוכנים? טועמים. חשוב מאד: אין לגעת או לטעום עם הידיים, אלא חובה להשתמש במזלג נקי ולא אורך החיים של הלימונים יתקצר משמעותית.

המתכון באדיבות מסעדת וילהלמינה - מטבח ים תיכוני עדכני.

>> הנה עוד דברים שאפשר להכין לבד בבית
>> פאי גבינה ולוטוס ללא אפייה