אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן

פסטרמה אמיתית מחזה עוף

פסטרמה ביתית. זהירות, אחריה לא תוכלו לחזור לקנויה

אבי ביטון ובני סיידא | ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן | פורסם 10/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 220 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 נתחי חזה עוף גדולים, חצויים (מתקבלים 4 חלקים)

למרינדה:

31/2 כוסות מים

1 עלה דפנה

4 כפות רוטב סויה

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף חרדל חלק

1 כף שטוחה מלח גס

1 כף שטוחה סוכר

2 כפות חומץ הדרים

3 שיני שום שלמות, קלופות

לציפוי:

4 כפות שמן זית

2 כפות דבש

2 כפות חרדל חלק

1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר בינוני את כל מרכיבי המרינדה, מביאים לרתיחה ומצננים היטב.

2 מניחים את העוף בתבנית או בקערה, ויוצקים מעליו את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר חמישה ימים; מדי יום הופכים את העוף.

3 מוציאים את העוף מהמרינדה, ומניחים על רשת למשך חצי שעה לניקוז עודפי הנוזלים.

4 מחממים תנור מראש לחום נמוך (160 מעלות צ.). מערבבים בקערית את חומרי הציפוי ומורחים בהם את העוף. מניחים את העוף על רשת המונחת על תבנית אפייה וצולים 40 דקות. מצננים ופורסים. מגישים עם לחם טרי, בצל פרוס, מלפפונים חמוצים וחרדל משובח.