אוכל
צילום׃ CooknBake

מכינים לבד: מטבוחה חריפה אש

סלט ביתי מעולה - לא לבעלי חך רגיש

| CooknBake | פורסם 11/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 206 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 קופסה עגבניות מרוסקות, או 4-5 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
2-3 גמבות אדומות
6-7 פלפלים ירוקים חריפים
3-4 פלפל שאטה או שבבי צ`ילי גרוס
6-8 שיני שום פרוסות
מלח
1/2 כף סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום גבוה. 

2 שוטפים ומנגבים את כל הפלפלים, מניחים על תבנית התנור מחופה בנייר אפייה ומכניסים לתנור לקלייה. הופכים מדי פעם, כך שהקלייה תיעשה מכל הכיוונים.

3 מוציאים מהתנור ומכניסים לסיר או לשקית ניילון אטומה - סוגרים ומחכים כ-15 דקות.

4 קולפים את הפלפלים (רצוי לא לשטוף אותם) וחותכים לקוביות קטנות.

5 מעבירים את הפלפלים הקצוצים לסיר עם מעט שמן קנולה ומטגנים מעט.

6 מוסיפים את השום, העגבניות, פלפל שאטה או צ'ילי גרוס, הסוכר והמלח, מערבבים היטב ומבשלים כשעה על אש קטנה, עד להתאדות רוב הנוזלים. מערבבים מדי פעם.