אוכל
צילום׃ istockphoto

מלפפונים כבושים

הגרסה הביתית והמוצלחת של מלפפונים חמוצים

שירלי אהרון | mako | פורסם 04/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 194 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

20 מלפפונים ירוקים קטנים, קשים וישרים (אפשר להתפשר על האורך, אך להקפיד שיהיו דקים, ישרים וקשים)
1 צרור שמיר
1 פלפל ירוק חריף (למי שאוהב)
5-10 שיני שום קלופות (תלוי בגודל ובחיבתכם לשום)
מלח
מים רתוחים (שקצת הצטננו אבל עדיין חמים בהרבה מטמפרטורת החדר)

כלי:

1 צנצנת זכוכית עם פקק אוטם (הכי כדאי לקנות בשוק את אלה עם הסגר המתכתי)

אופן ההכנה:

1 שופכים מים רותחים לתוך הצנצנת ומרוקנים, על מנת לעקר אותה. 2. מסדרים קומה ראשונה של מלפפונים עומדים ומוסיפים ביניהם שיני שום וטבעות של פלפל ירוק חריף. 3. יוצרים שכבה שנייה באותו האופן. 4. יוצקים מים רתוחים מהולים במלח (יחס של כפית לא גדושה לכל כוס מים). 5. מכסים עם 3-4 גבעולי שמיר שעירים במיוחד ומוודאים שגם הם שקועים במי הכבישה. 6. אוטמים את הצנצנת ומניחים תחת שמש ישירה. מדי יום-יומיים הופכים את הצנצנת כדי לערבב טעמים, אבל לא פותחים אותה. המלפפונים מוכנים כ-5 ימים אחרי שאיבדו לגמרי את צבעם הירוק עז והפכו לירוק חאקי. זה הזמן לפתוח, לטעום ולהחליט אם להשאיר לעוד יום-יומיים בשמש או להכניס למקרר.

>> והנה העצות של אהרוני לחמוצים מוצלחים במיוחד