חמאת בוטנים ביתית
אם רק הייתם מנסים להכין פעם חמאת בוטנים בבית, לא הייתם מסוגלים לחזור יותר לזו התעשייתית. נשמע לכם מסובך? וואו, זה מה זה לא
שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון
| פורסם 31/07/17
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות בוטנים טבעיים, עם הקליפה (לא קלויים)
1 כף גדושה סילאן
1 כף שמן חמניות או תירס
רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את הבוטנים בתבנית וקולים בתנור החם 12-10 דקות עד שהם מזהיבים. מצננים היטב.
2 מקלפים את הבוטנים ומעבירים למעבד מזון. טוחנים עד לקבלת אבקה, מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לערבל כ-2 דקות עד לקבלת ממרח אחיד וחלק. אפשר להוסיף כף-שתיים של מים אם נדמה שהממרח סמיך מדי.
* שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבוע.